MG TF (2003)

MG TF (2003) törésteszt

2003.02.24. 15:19

A középmotoros angol roadstert az 2002-ben átdolgozták, megerősített oldalvédelmet és egy T-betűt kapott neve végére.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális 10(63%) Oldalsó 16(89%) Összesítés 26

 
   
   

Mindemellett az MG TF a piac jelenleg egyik legbarátságosabb orrkiképzéssel ellátott autója, a Honda CR-V mellett csak ez a kis sportautó védi három zöld csillag erejéig az elgázolt gyalogosokat.
A frontális ütközést elég jól viselte az autó, a beépített segédkeretek és a hosszanti merevítők hatékonyan nyelik el az ütközés energiáját, bár a sofőr mellkasán elég nagy erőket regisztráltak. A pedálok tervezése nem sikerült tökéletesen, a pedálsor hátracsúszása a vezető lábfejét és lábszárát fenyegeti sérüléssel, ráadásul a műszerfal alatti szerkezeti elemek mindkét utasra nézve veszélyesek.
Az oldalsó ütközést, talán éppen az új merevítéseknek köszönhetően könnyedén viselte a karosszéria, a bent ülőket nem érte semmilyen komolyabb ütés.
Roadsterhez illően az autó kétüléses, így a gyártó nem javasolja, hogy a jobb oldalra gyermekülést helyezzünk. A nagyszerű három csillagos gázolási eredményt leginkább az autó középmotoros építésével magyarázhatjuk, bár a gyerekek fejütközési pontját nem sikerült tökéletesen kipárnázni.
Alapkiépítésben veztőoldali légzsákot és előfeszített biztonsági öveket szerelnek az MG TF-be.