Skoda Octavia (2001)

Skoda Octavia (2001) törésteszt

2001.12.19. 19:08

Oldalról újratörette az Octaviát a Skoda, mivel az első tesztben gyengének bizonyult az oldalvédelem.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        


Teszteredmények:
Frontális 10(63%) Oldalsó 15(83%) Összesítés 25(74%)

 
   
   

A 15 pontos eredmény már a felújított karosszériára vonatkozik. Az első biztonsági övek nem kaptak erőhatárolót, csak övfeszítőt, így az utasok mellkasán magas terhelést mértek. Az utascella kialakítása elég stabil, bár a lábtér borítólemeze felszakadt. A műszerfal alatti keményebb pontok a térdekre és combokra jelentettek fenyegetést, és a kétpontos hátsó biztonsági övet sem díjazták a tesztelők.
Oldalsó légzsákok nem voltak a tesztautóban, ennek ellenére az oldalvédelem megfelelő. A sofőr mellkasa és bordái az ajtó oszlopának ütköztek, de nem annyira durván, hogy sérülésveszély alakuljon ki.
Römer Prince gyerekülésekkel próbálták az Octavia-t, melynek szíjait színkódokkal látták el, nem így a rögzítési útmutatót. Ezt a hibát a Skoda hamarosan orvosolja. Az ülések nem teljesítettek jól, a fejvédelem egyik esetben sem volt az elvárt szinten, és elmaradt a légzsák veszélyeire történő korrekt figyelmeztetés is.
A fejütközési pontokat kipárnázták, de a motorháztető élét és a lökhárítót lehetne még tovább puhítani. A biztonsági övek előfeszítőin és a vezetőoldali légzsákon kívül minden egyéb biztonsági felszerelésért külön kell fizetni.