Kia Picanto (2004)

Kia Picanto (2004) törésteszt

2004.12.21. 17:04

A frontális ütközéstől az utastér meglehetősen barátságtalan környezetté vált.

Frontális és oldalsó ütközésvédelem          
Gázolási rizikófaktor        
Gyermekbiztonsági védelem          


Teszteredmények:
Frontális 7(44%) Oldalsó 10(56%) Összesítés 17 Gyermekbiztonság 37(76%) Gyalogosbiztonság 6(17%)

 
   
   

Meglehetősen gyengén szerepelt a Picanto, épphogy csak elérte a háromcsillagos minősítést, pedig még oldallégzsákot is szereltek bele. Mivel ez nem része az autó alapfelszereltségének, a végeredménybe nem számították bele a légzsák által nyújtott, amúgy is elég csekély védelmet.

     
 Sérülés esélye a sofőrön frontális ütközés esetén  Sérülés esélye az utason frontális ütközés esetén  Sérülés esélye a sofőrön oldalütközés esetén

Elvileg minden megvan, ami a biztonsághoz kell, légzsákok, előfeszített, erőhatárolt biztonsági övek, az autó karosszériája is erős, a frontális ütközés mégis nagyon megviselte a tesztbábukat. A fenyegetés a műszerfal alól, a kormányoszlopról és a pedálok felől érkezett, az ütközés következményeit az NCAP fanyarul így összegzi: az utastér meglehetősen barátságtalan környezetté vált.
Oldalról sem okozott több örömet a Picanto, a bábuk hasában és mellkasában elrejtett műszerek magas terhelést mértek, ráaádsul a gerincen jelentkező erők furcsán befolyásolták a mellkasi méréseket.
A koreai apróság legbiztonságosabb része a hátsó ülés, gondosan egy gyerekülésbe szíjazva. A fiatalabb gyerek nyakán a veszélytelennél kicsivel magasabb volt a másfél éves gyerek nyaki terhelése, de alapvetően jól megvédték őket a Britax ülések. A légzsákos figyelmeztető címkét az utasoldali napellenzőre helyezték.
Kíméletlen lökhárító és barátságtalan orr-rész jellemzi a Picantót, mindössze a motorháztető védi valamelyest az elgázolt gyalogosok fejét.
A Kia legújabb minije alapáron két első légzsákkal, előfeszített, erőhatárolóval szerelt biztonsági övekkel, a hátsó ülésre varrt Isofix-fülekkel és blokkolásgátlóval kerül forgalomba. Egyes piacokon az oldallégzsák is az alapfelszereltség része.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.