Rakd keresztbe, bármikor – kisautós hiéna eredményhirdetés

2016.01.05. 15:48 Módosítva: 2016.01.05. 19:00
9 hozzászólás

A befutó szoros volt, a top 3 nevezőre azonos mennyiségű szavazat érkezett. Dönteni kellett, hiszen csak egy maradhat. Úgy határoztam, szabadjára engedem a bennem rejlő diktátort, és magam döntöm el a végeredményt. Az értékeléskor mindenképpen plusz pontot ért, ha nem konzerv videót vagy fényképet kaptunk, hanem kifejezetten a meghirdetett hiénázós poszt felhívására született.

A kimondottan hiénázási céllal forgatott videók közt volt három, jól elkülöníthető csoport. Az egyik, a kisautókkal stop-motion filmet forgatóké, a másik pedig az utánpótlásról gondoskodó, lábbal löködős kiskocsikon gyereket pörgetős apukáké, a harmadikban pedig a ház körül fellelhető távirányítós kisautókkal verettek a nevezők, akik a MiniQ összkerekes RC-versenyautójára pályáztak.

Ilyen MiniQ távirányítós autóért ment a hiénázás

A stop-motion pályaműveknél nem csak a gyártásba fektetett komoly mennyiségű munka, de a kitalált kerettörténet, forgatókönyv is elismerésre méltó.

Stop-motion medzsós sztori, tolvajjal, RWB-Porschéval, widebody RX7-esekkel

Nagyon faszán összerakott, Ferrarikkal driftelős mozi, van benne pár igazán jó ötlet

Keresztbe az adventi koszorú körül. Jó ízléssel válogatott japán autós HotWheels kollekció rakja a csokihóember és a hógömb körül

A gyerekekkel gymkhanázóknál nem lehet nem tudomásul venni, hogy itt nem csak apuka szórakozik jól a készítés közben, de láthatóan a kiskölykök is élvezik a lakásban csapatást – számtalan legyet ütöttek egy csapásra.

Az igazán kemények zebrán driftelnek

Csajos drift, egyes csapó

Csajos drift, kettes csapó

Driftel az egész család, napszemüveges, pelenkás thuglife

A távirányítós kisautókkal forgatott videóknál látszik csak igazán, mennyire nem mindegy, milyen RC-autóval játszik az ember. És hogy ha valaki igazán akar valamit, az a kevésbé jó alapok ellenére is látványos anyagot tud forgatni (a csak egy irányba kanyarodni képes kisautóval forgatott filmből, ha nem mondja a szerző, én bizony sosem mondtam volna meg, hogy valami nem stimmel a kocsival).

  

Veterán BMW távosautóval, és a mezőny egyetlenjeként quadcopterrel veretős

Enzóval a sörösüvegek közt fűzi a nyolcasokat

Ki gondolná, hogy ez egy korlátozott képességű kisautó?

Az emberméretű járművekkel driftelős videók általában reciklált anyagok, korábban forgatott videók, de volt, aki csak a hiénázás miatt tette el a bevásárlókocsijának a farát – természetesen magánterületen, lezárt útszakaszon, engedéllyel, Németországban, és már el is évült.

Bevásárlókocsival keresztbe

Elzárt területen

Nem lehet szó nélkül elmenni a havas kis utcán verető elektromos kerekesszékes huligán mellett – így kell ezt: ha az ember keresztbe akar kanyarodni, hóban fartatni, mindegy mivel teszi, a lényeg, hogy élvezze!

Ez az igazi betyárkodás

A longboarddal csúsztatás is elég látványos, nem számít, hogy régebben készült GIF, ami szép, az szép.

Nem állítom, hogy nem őrlődtem a pályaművek közt, de az az igazság, hogy amikor megláttam a kötöttpályás drifter videót, azonnal a tarkómig ért a szám. Amikor a két sínpárt megláttam, azonnal értettem, mire megy ki a játék, de néhány jó ötlettel sikerült fokozni az élményt. Lehetett volna az is, hogy csak egyszerűen keresztbe mennek a vagonok, a kamera előtt elhúzó tehervagon, majd a nohabos fogat is látványos, a drift és gymkhana poénok ugyanakkor jelentős hozzáadott értéket képviselnek. A legendás, buflákorrú Nohab mögé kötött másodosztályú személyvagon lépcsőjével levert, villás targonca által tartott olajoshordónál a máv-szignál dallamára nyerítettem, pedig csak ezután jött az, amire igazán nem számítottam: a vasutas-tsuiso. Igazán váratlan járműválasztás, hibátlan kivitelezés, hosszan kitartott, konstans driftszög, és ugye már a kanyar bejáratánál is masszívan keresztbe mentek a vagonok - csodás. Nekem ez a videó tetszett a legjobban, így a korábban emlegetett diktatórikus ítélethozatali mechanizmusnak köszönhetően SomiTomi nyerte a MiniQ kisautót.

Nohabbal driftelős

Ugyanakkor a szívem vérzik, hogy nem adhatunk minden nevezőnek egy kisautót. Éppen ezért elintéztük, hogy minden nevezőnek járjon, fejenként egy darab MiniQ kisautóra 30 százalékos kedvezmény. Aki élni kíván a lehetőséggel, az kérem jelezze privát üzenetben a nevemre kattintva küldött (indás felhasználói accountjáról érkező) emaillel, a beváltásra mától kezdve egy hónapon áll rendelkezésre.

Még egyszer köszönjük a részvételt, és természetesen brutális driftszöggel megáldott, boldog új évet kívánok mindenkinek!