Olyan voltam hozzá, mint apa a hülye gyerekéhez

2016.02.28. 10:05
67 hozzászólás

Kompromisszumok nélkül

Volt egy kaland, tavaly, a tengerre indulás előtti estén -ablakmosó okán- kicsit zseblámpáztam a motortérben és a bordásszíj (a vezérlés láncos) szóval a szíjon repedés, szakadás, hosszanti lyuk.. Másnap csere, szerelő szerint valamit felkaptam, egy csavart, követ és az szétszaggatta a szíjat. Óriási szerencse volt, hogy észrevettem. Szerelő barátom szerint ez az autó szeret engem! :-)

Csatahajó

Én facelift-est kerestem, ami nem bőrös és nem automata. A kereskedők majdnem hülyének néztek, azt mondták, ennek pont az ellenkezőjét keresik ebből a típusból. Azt is mondták, hogy milyen jó a bőr, mert a szennyeződéseket csak vízzel le kell róla törölni. Meg is látszott a bőrös példányokon, hogy maximum ennyi "karbantartást" kaptak. 

Lada 2107 a pénznyelő kedvencem :)

Valami tönkre ment az elektronikában, és hiába fordítottam el, és vettem ki a gyújtáskapcsoló kulcsot, ugyanúgy ment tovább a motor. Kapta a töltésről a gyújtást. Akárkitől kérdeztem, senki se tudta mi lehet a baja, és hiába cseréltem biztosítéktáblát, satöbbit, semmi. Ezért bekötöttem 1 relét a töltéshez, így ha elfordítom a kulcsot leáll.

Olyan voltam hozzá mint apa a hülye gyerekéhez...

Mikor megérkeztem, a Renault felnyitott motorháztetőjén könyököltek mint a kocsmapulton, odamentem hozzájuk a volt tulaj rögtön azzal kezdte hogy mi legyen ezzel én döntök, visszaadja a pénzt, ne haragudjak, hagyjuk az egészet, inkább maradjon nála az autó. 

A racionális döntés

Kicsit erős váltás volt egy prémiumnak mondott, bár már kiöregedett svéd acélból átülni egy még öregebb esztergomi bádogba, de a férfi ember már csak ilyen, ha fejébe veszi, hogy minimalizálja az autóra fordított összeget, akkor az bizony minimalizálva lesz. 

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, Párizs, London, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.