Így vették fel a Bugatti 400 km/órás rekordját

2020.04.02. 10:15
2 hozzászólás

A Bugatti 2017-es gyorsulási-lassulási rekordjának felvétele nem volt olyan egyszerű, mint a videókon tűnik. Hogy hogyan zajlott, azt a forgatócsoport egyik tagja, Al Clark videóban magyarázta el.

screen-shot-2020-03-30-at-11-34-30-am-1585582433.png

A rekordot három évvel ezelőtt állította fel a Bugatti egy akkor még nem létező kategóriában: a 400 km/órára gyorsulás, majd megállás rekordjáról van szó. Akkor Juan Pablo Montoya érte el a négyszázas tempót 32,6 másodperc alatt egy Bugatti Chironnal, majd 41,96 másodperc múlva már meg is állt. Ezt a rekordot azóta a Koenigsegg már többször is megdöntötte, így jelenleg ők a rekorderek.

A Chiron rekordkísérletét egy német és egy angol forgatócsoport vette fel a VW és a Bugatti ehra-lessieni tesztpályáján, ahol többek között helikoptert is használtak a forgatáshoz. De nem csak helikopterből, hanem egy autóból is felvették a Chiron gyorsulását: egy másik Chironból. 

Elsőre furcsának tűnhet az ötlet, hogy egy másik Bugattit használjanak erre a célra, de igazából teljesen logikus, ugyanis nem igazán tudta volna bármilyen másik autó tartani vele a lépést. Clark azt is elárulja, hogy nagyon kevesen gondoltak erre a lehetőségre, pedig annyira egyértelmű.

A forgatás során minden rendben ment, a másik Chiron hátuljára rögzített kamera is a helyén maradt. Sőt, olyan jól rögzítették, hogy utólag szerkeszteni kellett a videót, mert annyira stabil volt a kép, hogy nem tűnt valódinak. Egy dologról viszont megfeledkeztek: a kamera felvette a kiáramló kipufogógázt is, ami miatt kevésbé lett éles a felvétel. Persze a stábnak valószínűleg nem ez volt a legnagyobb gondja a négyszázas tempó mellett. Mindenesetre a videó így is éles lett, csak Clark szerint lehetett volna élesebb is.

Forrás: roadandtrack