Villantós Parkoló Parádéval indítjuk a szezont!

39. Totalcar Parkoló Parádé - 2023.04.29.

2023.03.30. 06:23

Új év, újra Parkoló Parádé! Reméljük az időjárás addigra kegyesebb lesz, és egy szép napos április 29-i szombaton újra összejöhetünk bandázni a Hungexpo kies földjein. Az idei első PP tematikája a biztonság lesz, így a villantást inkább a kék és piros villogókban kell keresni.

És ha kék villogók, akkor nem maradhat el Fényhíd Marci, akinél többet szerintem kevesen tudnak a megkülönböztető jelzésekről. Elsőnek 2007-ben szerepelt a Totalcaron, azóta is rendszeres "látogatója" lapunknak, legutóbb talán egy patent rendőr Astrát hozott nekünk, most egy sokaknak ismerős Golffal látogatja meg a helyszínt. Addig is olvassátok el róla a cikkeket és nézzétek meg a legutóbbi videóját, nagyon komoly pörgésben van életmentésügyileg!

De nem csak villogunk, aki kicsit kézzelfoghatóbb élményt kíván, annak az Autóklub kamionja jön ki. Elvileg mindent is kihoznak, így kipróbálhatod, milyen felborulni vagy ütközni. Utóbbinál fizikailag érezheted, mennyire fontos, hogy be legyél kötve! Korábban írtuk, hogy hamarosan már szimulátoron is lehet majd jogsit szerezni, az Autóklub kamionjában ezt a szimulátorba is beülhetsz!

Biztonság Napja Salgótarján 2022 2

A kiállítási részen nem csak Fényhíd Marci Golfja lesz, hanem igyekeztünk kicsábítani a hazai és külföldi rendőr, mentő és tűzoltóautók színe javát. Köztük tiszeteltét teszi a nemrég Törökországban járt Pest Megyei Kutató-Mentőszolgálat pár járműve, a 3-as fogadóban az előadás során kicsit mesélnek is arról, mit is csinálnak, milyen volt a földrengés utáni mentőmunka.

crafter 01 (1)

De nem csak ők, hanem a Mentőmúzeum is kilátogat egy sokaknak ismerős mentős Nysával, nekem például máig megvan, ahogy szirénázva "száguldanak" a Bécsi úton és lobog a tetején a piros zászló. Kijön az Országos Mentőszolgálat is egy új autóval, így mindenki összehasonlíthatja, hová fejlődött a technika. Az OMSZ bajtársai csatlakoznak az előadáshoz, egy a közelmúlt M1-esen történt eseményei miatt is különösen aktuális témában, hogya viselkedjünk baleset esetén akár károsultként, akár szemtanúként, mit tegyünk (és mit ne!) ha jön a mentő, tűzoltó, rendőr

Hogy a gyerekek se unatkozzanak, az ingyenes gyerekgokárttal kellőkép lefáraszthatják magukat, de akár olthatnak tüzet a Szomjoltók csodás tűzoltójánál is!

Sajnos a rendőrök távollétükkel tüntetnek, de igazoltan, mive épp azon a hétvégén érkezik hazánkba Ferenc pápa és mindenkit is behívtak szolgálatra. Ezúton is kitartást nekik! És itt figyelmeztetnénk minden leendő látogatónkat, hogy figyelje a közlekedési híreket, mert azt tippeljük, elég nagy káosz lesz Budapesten.

A programok még képlékenyek, folyamatosan egyeztetünk a részvevőkkel, szóval figyeljétek a Totalcar Facebook csatornáját és az esemény oldalát, folyamatosan rakjuk ki a tartalmat! Részletes információt pedig itt lejjebb tekerve vagy IDE kattintva találsz!

Köszönjük mindenkinek, aki kijött az év első Parkoló Parádéjára! Úgy látjuk, igen jó bulit sikerült összerakni!

A tervek szerint a következő Parkoló Parádé 2024. szeptember 8-án lesz!