2016.09.01. 08:53

Szeptember 1. van, csütörtök, Egonok és Egyedek névnapja. A nappali hőmérséklet 28, az éjszakai 13 fok körül lesz. 1974 ben ezen a napon állította fel az amerikai SR–71 Blackbird mai napig érvényes sebességrekordját, amikor New Yorkból Londonba repül 1 óra 54 perc 56,4 másodperc alatt. Átlagsebessége 2310 km/óra óra volt.

A nap képe

Driftelő Toyota Previák

A csomagok is lehetne veszélyesek

Forrás: Index

Anno

2002 – Belga nagydíj, Spa Francorchamps - Győztes: Michael Schumacher (Ferrari)

Kiszervezik a budapesti HÉV-ágazatot

A Fővárosi Közgyűlés tegnapi ülésén több tömegközlekedést érintő határozatot is hozott, amelyek egyike - a kormánnyal kötött korábbi megállapodás értemében - új társaságba szervezi a budapesti HÉV-ágazatot. A képviselők hozzájárultak a BKV Zrt. és a HÉV-ágazat szétválásához, aminek eredményeként létrejön a Budapesti Helyiérdekű Vasút (BHÉV) Zrt. A kiválás után a BHÉV saját tőkéje több mint 18 milliárd forint lesz. A szétválás időpontja november elseje, és az előzetes tervek szerint mintegy 135-145 millió forintba kerül.

Régen tényleg minden jobb volt?

A nap dala

Ma és holnap este is koncertet ad a Red Hot Chili Peppers Budapesten.

Mennyi autót importálnak a lengyelek?

A lengyel pénzügyminisztérium nyilvántartása szerint január-júliusban 469 ezer autót importáltak Lengyelországba, 17 ezerrel kevesebbet, mint egy évvel korábban. A Samar autóipari piackutató szerint ugyanakkor a hivatalos gépjármű-nyilvántartásban az év első hét hónapjában 534 ezer importált használt gépkocsit regisztráltak, 62 ezerrel többet, mint 2015 megfelelő időszakában. A regisztrált autóknak az idén 64 százaléka, tavaly 55 százaléka volt tíz év feletti.

Tűzoltó Ponton

"Nincs annál szebb, mikor egy 63 éves szériát kiviszel a szabadba és körbefényképezed. Szinte felfrissül körülötted a levegő, és egyszerűen kivételesnek érzed magad hogy ilyen autónál lehetsz, Hiába modell." - Részletek a Modellautoworldbysteven blogon.

Megbuktak a szupertraffipaxok?

Több mint 5500 ember sérült meg, vagy vesztette életét az utakon az idei második negyedévben, amely 0,6 százalékkal több az egy évvel korábbinál, sőt magasabb az elmúlt négy év bármely hasonló időszaki értékénél is. Emelkedett maguknak a sérüléssel, vagy halállal végződő balesetek a száma is 1,9 százalékkal - derül ki a KSH friss adataiból. Ezen belül pozitívum ugyanakkor, hogy a halálos áldozatok és a súlyos sérültek száma csökkent. Részletek a Napi.hu hírében.

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre!

Így védekezz a VÉDA ellen

A bütyköltem bloggere készített egy TIVEDA nevű előrejelzőt, ami kevesebb, mint 5000 forintba kerül, a jármű bekapcsolásával automatikusan elindul és nem kell ki- és beszálláskor le-, illetve felszerelni. Ha kíváncsi mi ez, és hogyan működik, kattintson ide.

A nap videója

A Petrolicious legfrissebb hangulatvideójában egy Ferrari 288 GTO-t mutatnak be. Csak két perc, de garantáltan kirázza a hideg az embert, ha megnézi.