Az Apple megveszi a McLarent?

2016.09.22. 09:14

Szeptember 22. van, csütörtök, Móricok névnapja. A nappali hőmérséklet 17, az éjszakai 7 fok körül várható. Ma van az őszi nap-éj egyenlőség napja, és az ősz kezdete, azaz ezen a napon egyformán hosszúak az éjjelek és a nappalok a Föld minden pontján. 1893-ban ezen a napon épült meg az első autógyár Amerikában, ami a Duryea testvérek nevéhez köthető.

A nap képe

A pink Porsche-belső...

Az autóvezetéssel felhagyó idősebb nők hajlamosabbak a depresszióra

A Queenslandi Egyetem professzora, Nancy Pachana szerint az idős embereknek fontos megőrizniük mentális egészségüket a kor előrehaladtával, mivel a depresszió az életminőség romlásával, a rossz fizikai egészséggel, a kognitív funkciók hanyatlásával, valamint a betegségek és a halálozás fokozott kockázatával áll összefüggésben. "Az idősebb nők nagyobb valószínűsséggel intenek búcsút a volánnak és nagyobb valószínűséggel teszik ezt idejekorán, továbbá sokkal sebezhetőbbek a depresszióval szemben, mint az idősebb férfiak" - húzta alá a szakember. A Queenslandi Egyetem és a Newcastle-i Egyetem kutatói négyezer idősebb nő mentális egészségét és szociális támogatottsági szintjét hasonlították össze.

Napi BKK

A 105-ös busz szombaton 13 órától az utolsó járat indulásáig a Gyöngyösi utca felé a Bajcsy-Zsilinszky útig a menetrend szerinti, majd a Bajcsy-Zsilinszky út-Nagymező utca-Andrássy út módosított útvonalon halad, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Opera megálló kimarad. A busz az Apor Vilmos tér felé az Oktogon megállóhelyig a menetrend szerinti, majd az Andrássy út-Nagymező utca-Kálmán Imre utca-Szemere utca-Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Erzsébet tér módosított útvonalon jár, kimarad az Opera és a Bajcsy-Zsilinszky út megálló.

TC Anno

A Mazda6 és az RX8 után cseppet sem lepődtünk meg azon, hogy a Mazda3 is szemrevaló és remek autó lett. Az lényegesen furcsább, hogy a Mazda pont a tömegmodelljével jelzi, hogy nem akar tömeggyártó lenni. A Hármas szép is, jó is, és annyiba is kerül. - írta Karotta a 3-as Mazdáról 13 éve. Ha kíváncsi a teljes cikkre, kattintson ide.

A McLaren megvásárlása iránt érdeklődik az Apple

A Financial Times és a New York Times belső vállalati forrásra hivatkozva szerdán arról számolt be, hogy már hónapok óta tárgyalások folynak az Apple és a McLaren között a sportkocsikat gyártó vállalat teljes átvételéről, illetve stratégiai részesedés vásárlásáról. A becslések szerint a McLaren egy-másfél milliárd font-sterlingért cserélhetne gazdát. Az idén az Apple már egymilliárd dollárt invesztált a kínai Didi Chuxing fuvarmegosztó szolgáltatásba, az Uber kínai konkurensébe. A McLaren teljes átvétele az Apple második legnagyobb akvizíciója lenne a Beats Electronics fejhallgató gyártó és zenei műsorszóró szolgáltatás hárommilliárd dolláros megvásárlása után.

UPDATE: Nem folytat tárgyalásokat az Apple és a McLaren

Anno

  • 1968 – Kanada nagydíj, Mont Tremblant - Győztes: Denny Hulme (McLaren Ford)
  • 1974 – Kanada nagydíj, Mosport Park - Győztes: Emerson Fittipaldi (McLaren Ford)
  • 1991 – Portugália nagydíj, Estoril - Győztes: Riccardo Patrese (Williams Renault)
  • 1996 – Portugália nagydíj, Estoril - Győztes: Jacques Villeneuve (Williams Renault)

Kerüld el a dugót!

Tájékozódj az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben, a Waze-zel. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyíts a térképen a környéketekre vagy töltsd le az ingyenes Waze applikációt androidos, vagy iOS operációs rendszert futtató mobiltelefonodra.

Több buszt a rendszerbe!

A kormány 22,7 milliárd forinttal megemelte az autóbusszal végzett személyszállítási közszolgáltatások idei költségtérítését. A 2016. évi központi költségvetésben az autóbusszal végzett személyszállítási közszolgáltatások költségtérítését 22,7 milliárd forinttal túl lehet lépni. Az összeg közszolgáltatást végző társaságok közötti felosztásáról a nemzeti fejlesztési miniszternek kell gondoskodnia a nemzetgazdasági miniszter egyetértésével.

A nap videója