Land Rover Discovery kémfotó

2003.07.22. 11:45

 
   
   

A Discovery jelenlegi változata 1998 óta van piacon, és mint ötéves modell, megérett a frissítésre. Első képünkön a valamikor a jövő év folyamán érkező új modell prototípusa erősen álcázott formában látszik, de a thecarconnection.com grafikusai számítógép segítségével elkészítették az álcázatlan verziót is.
A következő Discovery hátulján már nem lesz ott a jellegzetes pótkerék, mivel eltüntették a csomagtér padlója alá, de megmarad a másik jellemző vonás, a meredeken megtört tetővonal. Az orr-rész szinte teljesen megegyezik a Range Rover azonos testrészével.

 
   
   

A T5 névre keresztelt új padlólemezre épülő autó kicsivel hosszabb és nagyobb tengelytávú lesz, mint elődje, ezzel szemben csökken a magassága és a szélessége. Ennek megfelelően kényelmesebb és MPV-szerűen variálható lesz a beltér. A felfüggesztések a Range Rover futóművének átalakításából születtek, a gyáriak azt ígérik, hogy ezáltal kiegyensúlyozottabbá és sportosabban vezethetővé válik a terepjáró.
A Discovery állandó összkerék-hajtással érkezik, a motorválaszték pedig három tagból áll: egy 4,2-es V8-as benzines, egy V6-os common-rail turbódízel, valamint a későbbiekben egy négyliteres V6-os alkotja kerülhet a Disco orrába.