Nem lesz még egy VW Eos

2015.01.15. 13:01

Jelenlegi információink szerint kizárható annak a lehetősége is, hogy a Volkswagen elkészítse az Eos utódját, így az egyetlen nyitható tetejű modell hasonló méretben a Golf vászontetős változata marad. Az Eos gyártását várhatóan az idén szüntetik be.

Az Eos egy olyan pillanatban született, a 2000-es évek közepén, amikor az összecsukható keménytető még nagyon nagy divat volt. A VW egy érdekes típust mutatott be a divathullámra válaszul, amely a Golf és a Passat közé esett méretben, így mindkét modell nyitott változatát kiválthatták vele. Később azonban kiderült, hogy a Golf kabrió vásárlóit ezzel a modellel nem tudták megtartani, és az összecsukható keménytetős modellek divatja is kifulladt, így az eladások jelentősen visszaestek. Nem csoda, hogy a VW műszaki részlegének vezetője azt mondta, a terveikben nem szerepel az Eos utóda, sőt, más modellektől is megszabadulna a márka, hogy ésszerűsítse a modellkínálatot.

Valószínűleg a többi, az Eoshoz hasonló rétegmodell van veszélyben: a Passat CC és a Scirocco kivezetésével valószínűleg növelhető a VW nyereségessége, azaz rövid távon biztosan nyernének rajta, hosszabb távon pedig más rétegmodellekkel próbálhatják polírozni a márka arculatát.