Eladó a tökéletes Toyota Supra

2017.12.15. 15:03

Hiába vásári egy picit az arannyal telibe fényezett Supra, hasonlóan igényes tuning-sportkocsi nincs sok a Földön. Közel tizenegy éve mutatták be a Top Secret tuningcég V12-es Toyota sportkocsiját, amely durván 930 lóerős, a végsebessége pedig 357 km/h.

Az utolsó Supra máig a legjobban tuningolható japán autók közé tartozik. A gyári hathengeres soros motorból könnyedén kihozható 1500 lóerő, de a japán Top Secretnél nem a teljesítmény volt az elsődleges szempont, inkább a stílus. Az eredeti motort egyszerűen kidobták az autóból, és a Toyota Century ultraritka, nagyrészt kézzel összeszerelt ötliteres V12-esét építették be, persze némi módosítás után. Ez a motor eredeti formájában nem a teljesítményéről híres, inkább a sima, csendes járás és a nyomatékos karakter tartozik az erényei közé. A gyári csúcsteljesítmény-adata 280 lóerő, bár valójában 310 lóerőt is leadnak egyes példányok.

A Tos Secret azonban alakított ezen is: turbófeltöltővel és nitró-befecskendezéssel 930 lóerőt és 1010 Nm csúcsteljesítményt hoztak ki belőle, ami még mindig bőven az értelmetlenül erős kategória. A 2007-es divat szerint alakították át a karosszériát is. Az orr-rész mintha a Ferrari Maranellóéra emlékeztetne, teljesen más, mint az eredeti Supráé, amely a 90-es elejére jellemző módon lágy, gömbölyded vonalú.

A Speedhunters korábban írt is a V12-es Supráról, ott további részleteket is megtudhatunk az átépítésről, sőt, elvileg meg is lehetne szerezni a képeken szereplő aranyszínű példányt. Azért csak elvileg, mert ez az autó Japánban, és azon kívül is igazi legenda – az az érzésünk, aki a Tokyo Auto Salonon, január 14-én tartott árverésen nagyon komoly licit-csata várható.