Gyári skicceken a Fiat Stilo utódja

2006.10.19. 11:14


Állítólag még a Párizsi Autókiállításon mutatták meg a két vázlatot néhány kiválasztott befektetőnek. A rajzokon még a 198-as fejlesztési kód olvasható a rendszámtábla helyén a típus végleges neve helyett, de az itt is jól látható, hogy a Fiat tervezői a Grande Punto stílusában próbálták elkészíteni az új kompakt modellt. Az orr-rész legalábbis nagyon hasonlít a kisebb testvérmodellére, hátul pedig némi Alfa Romeó-s hatás tükröződik. A Bravo néven emlegetett autó karaktere mindenesetre érdekesebb, mint a Stilóé volt, és a Fiatnak épp ez volt a célja.


Más forrásokból is szivárognak már a hírek a típusról. Egy holland lap például a helyi márkakereskedőre hivatkozva állítja, hogy két – egyébként a korábbi pletykákban is emlegetett – új motor is bemutatkozik a Stilo utódjában. Az 1,4 literes turbós benzinmotort Starjet Turbo néven emlegetik, és azt állítják, hogy két változata lesz, egy 120 és egy 150 lóerős. Ugyanakkor megerősítették az 1,6 literes, 105 vagy 120 lóerős Multijet turbódízel létezésének hírét is.

Mindez persze még nem tekinthető száz százalékosan biztos információnak, és úgy néz ki, az idén már nem juthatunk el a bizonyosságig a 198-assal kapcsolatban. A hivatalos bemutató ugyanis csak 2007 tavaszára várható.