A legerősebb Corsa Londonban

2008.07.17. 13:11

Igaz, hogy Vauxhallnak hívják, fura a jelvénye, és rossz oldalon van a kormánya, de mégiscsak egy tovább vadított Opel Corsa OPC-t mutat be a GM Europe a Londoni Motor Show-n.


Galéria - kattintson a képre

A Vauxhall Corsa VXR Arctic Edition valódi megszállottaknak készült, akiket nem zavar a tovább keményített futómű, a rázós 225/35 R18-as gumik és az egyféle szín, ha kapnak még 15 lóerőt. A különkiadás 1,6 literes turbómotorja ugyanis 207 lovas lett, így a mérges kisautó valószínűleg valamivel gyorsabb lett, bár hogy pontosan mennyivel, azt egyelőre nem árulták el. A plusz lóerőket azonban Nagy-Britanniában is kevesen élvezhetik majd. A kizárólag fehér színben megrendelhető autóból csupán 500 példányt készítenek, így várhatóan a szűk ezer fontos ártöbblet ellenére is pillanatok alatt elfogy majd.

Nagy-Britannia Európa, vagy talán az egész világ lejelentősebb hot-hatch-piaca. A gyártók közt hatalmas a verseny, itt tényleg számít, ha egy ilyen kisautóalapú méregzsák akár csak egy lóerővel is beelőzi a konkurenciát, és ezen a téren az Arctic Edition fontos mézesmadzag lehet, hiszen a számháborúban beelőzte a Renault Clio RS-t, de még a Civit Type-R-t is.