Két év alatt buktam az árán egymilliót

2018.09.23. 15:08
29 hozzászólás

Hőskori japó csatahajó öregsége vizein

70514

A kiemelkedő kispolgári autó 10 éves korára megbízható japán klasszikus lett, de azóta még eltelt 15 év. Azóta több százezer kilométer és sok tulajdonos után bármi lehetett velük.  A Carina E-knek presztizsük sosem volt. Praktikusságukat talán még őrzik, az enyémen is minden gomb, elektromos extra működik.

A japánok svájci bicskája

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Ez egy remek kisautó (ráadásul potenciális dizájn-ikon), benne van minden, amiért a japán autókat szeretni lehet + a szívó benzin négyhenger, 2-3 tagú családnak - hunyorítva - első autónak is elmegy. 

Kár hogy nem új kora óta az enyém

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Az autót 159 000 km-el vettem Ausztriából autókupecen keresztül. Ez is volt a baj, levetett nyugat-európai szekér, mert ott olyan csúcs műszaki állapotú autók vannak.

Francia mellényúlás

A kép illusztráció
A kép illusztráció

A vásárláskor egyetlen hibát követtem el, hogy nem néztem meg az olajszintet, ugyanis az első közös úton közölte az ECU, hogy „Engine Fault, repair needed”.

A kanoroszlán

37598

Igaza van Winklernek: ha Peugeot, akkor dízel. Én tovább fokozom, ha dízel, akkor a 2 literes. Amíg a benzines lágyan siklik az úton, limuzin módra gyorsul, addig ez hasba rúg, legalábbis olyan érzést kelt padlózáskor.

Korábbi merítések

Gazdaságos egyterű, túl sok kompromisszummal
A Picasssót váltotta a piac legolcsóbb hétszemélyese a családban, méghozzá fullos kivitelben.
Lehet-e még 800 köbcenti alatt autót venni?
A szeretett kis Trabantom után egy hasonló kis autót szerettem volna, a lehető legkisebbet, de 800 cm3 alatt már alig akad valami.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.