Az ország legszebb Opeljei - 1. rész

2020.08.27. 18:50
21 hozzászólás

Nem rég meghirdettük, hogy Keressük az ország legszebb Opeljét. A felhívásra több mint 130 nevezés érkezett, ezeket ezúton is köszönjük! Rengeteg szép, érdekes, különleges autó közül szűkített le végül a Totalcar szigorú zsűrije végül egy 12 tagú listát. A lista első 3 tagját ismerhetitek most meg, a poszt végén pedig szavazzatok, melyik a legszebb szerintetek.

IMG 2777 - Gábor Kovács

Kovács Gábor - Opel Rekord C 1900 (1968)

Niki Lauda 1968-as versenyautójának replikája, a rüsselsheimi Opel Múzeumban kiállított, szintén replika versenyautó (201-es rajtszám) és a fellelhető archív fotók alapján készült az autó, a korabeli versenytechnikát  felhasználva.

A Rekord és tulaja nem ismeretlen előttünk, találkoztunk vele 2017-es balatonfüredi Concours d'Élegance-on, rendszeres Parkoló Parádé látogató, egyszer még az AMTS standunkra is beszavaztuk.

Gábor egy másik autóval is nevezett, a posztban feljebb látható 1972-es Opel Commodore B GS/E Coupe is hozzá kötődik. Ezért egy különdíjjal, egy TC-s ajándékcsomaggal jutalmazzuk.

Jakab Bálint - Kadett Coupe (1976)

1976-os gyártású C Kadett Coupe. C20XE motorral egyedileg építve. Szinte utolsó csavarig felújítva. Fék, futómű, hajtáslánc motorhoz igazítva. Állítható Koni gátlókkal és egy szép ültető rugóval nem sak sportos a vezetés élménye, de a megjelenése is. Korhű 14-es Schmidt TH-line felnikkel kiegészítve, hogy teljes legyen az összkép.

További részletek a videóban:  ***Peace Love Rock’N’Roll***

Józsi - Opel Kapitan (1939)

Közel 2 évig nézegettem hirdetést, de mire összejött az összeg rá, fél órával a telefonhívásunk előtt elvitték. Sokáig bánkódtunk és külföldi oldalakon nézegettünk hasonló évjáratú Opeleket, de nem találunk, mígnem kb. fél év múlva feltűnt az autó a Mobile-n, persze magasabb áron jóval, mint itthon korábban.... mivel az összeg megvolt, amit rászántunk, elmentünk megnézni az autót és tettünk egy a korábbi vételnél magasabb ajánlatot, ami nem érte el a kért árat. Az eladó igent mondott, így közel 3 év után miénk lett Archibald - hiszen így neveztük el az öreg Kapitant, aki a flotta legöregebb tagja egy 70-es GT, 78-as Kadett C coupe mellett, de Opel-ből sosem elég *

Most pedig szavazzatok, melyik szerintetek a legszebb:

A legszebb ezek közül a...

FRISSÍTÉS: A következő 3 pályázót ebben a posztban mutatjuk be.

Aki a legtöbb szavazatot kapja 2020.09.24. 16 óráig, hazaviheti egy hétvégére az új Opel Grandland X Hybridet.

A játékot az Opel támogatta.