Das Auto, ahogy vártam

Válogatás a legfrissebb Népítéletekből

2021.11.14. 13:33
9 hozzászólás

Az utolsó mohikán - Jeep Commander

commander 034

12 év BMW-zés után ültem át a Parancsnokba. Az utóbbi időben egyre többet túrázom, és szembesültem vele hogy a bömös nem való ilyesmire.Nagyrészt rosszminőségű mellékutakon járok, autópályán alig. A hobbi SUV-ok nem teszenek, valami rendes terepjárót szerettem volna,ami dízel és autómata.

BollaGyuri és a Nagycsirke

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

Das Auto, ahogy vártam - VW Passat

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Lassan 250 000-hez ér a futásteljesítmény, de a kettőstömegű még a gyári, semmi jele a fáradásának, ebben az is segíthet, hogy az alapjáratát 800-ról feltettük 950-re. A csalós gyári programjával fut hibátlanul, az ereje bőven elég ezzel a váltóval. Ebbe még nem kell AdBlue, ami előnyére is válik (no woman no cry).

Vörös ördög - Honda Civic

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Jónéhány év cégautózás, majd néhány évnyi használtautós szopódás után úgy döntöttünk, inkább új autóba öntjük a pénzünket, családi autó gyanánt. A piacon körülnéztem, alsó-középkategóriában mi jöhet szóba.

Érdekes módon a Civic egyáltalán nem volt képben, merthogy pl a Totalcar is nagyon lehúzta. Végigültem a kiszemelt példányokat, de egyik se tetszett igazán. Egy nap elautóztam a Honda szalon mellett és gondoltam, akkor már kipróbálom ezt is (merthogy egyébként külsőre nagyon tetszett). Beültem és... az autó megvett kilóra.

Ezüst villám - Opel Combo Tour

36487

Életem első saját pénzből vásárolt autója. Belül nagyon tágas, ezt a családdal és a melóval is ki tudom használni.

Fogyasztásával teljesen meg vagyok elégedve: 5,1-5,6 , és nem "nyugdijastempóban". Autópályán dinamikussan lehet vele utazni. Sokan panaszkodnak hogy zabálják az olajat, az enyém nem.

...

Már 15-16 éve hajtom. Azóta sincs semmi baj vele, a hibalistán kívül. Nem zörög, nem csörög. Nem robbant le soha. Egyszer hagyott cserben, amikor a tankba alig maradt üzemanyag, és kicsit ledermedt a -22 fokban. Mire a kolléga az autómentőven bevitte a szervízbe, már el is indult. Azóta ha Szibéria van itthon: prémium üzemanyag

Egyszerűen Kellemes AUTÓ - BMW X3

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Az utolsó békeévben-2019-vettem, a COVID előtt. Január végén rendeltem meg és május végén már át is vettem. Dél-afrikai köztársaságban lett gyártva, az indiai-óceáni partnál, a Jóreménység fokot megkerülve hajózott Hamburgig, majd vonatozott Győrig. Idén-2021-biztos nem sikerült volna ez a logisztikai bravúr négy hónap alatt.

Korábbi merítések a Totalcaron

Te mit választanál?
Porsche, Ferrari, Lamborghini, esetleg Rolls?
Zsákba macska francia módra
Szorgos olvasók frissítették tapasztalataikkal a Népítéletet. Van benne minden a franciától amerikaiig, közte egy kis némettel.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.