Hálátlan szerető? Nem is

Válogatás a legfrissebb Népítéletekből

2022.07.03. 16:26
2 hozzászólás

Te vagy az a híres Egyterű! - nehéz kezdet - Volkswagen Caddy

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Harmadik gyermekünk megszületése után úgy döntöttünk, hogy nehéz szívvel ugyan, de meg kell válljunk szeretett, megbízható Audi A6 1,9 TDi-től. 22 éves korában is kiválló műszaki állapotnak örvendett, nem úgy mint a 3000 km-es egyterű...de erről majd később.

...

 Januárban megrendeltük, az ígéret szerint áprilisban jön, de még az is lehet, hogy márciusban. Már akkor mondtam a kereskedőnek, hogy csak óvatosan az ígéretekkel, mert már akkor begyűrűzött a chiphiány. Igazam lett! Túlzottan sokszor nem is zaklattam őket, a 10 hónap alatt talán 3-szor. A válaszok ismertek...chiphiány, keresztbe fordult hajó a Panama csatornán, vírusok a testben. Februári telefonhívásom agyérörcs közeli állapotba hozta mimóza lelkemet. "Az autó 1 hónapja itt van...csak nem gondoltuk, hogy sürgős!" És egyébként is az autó mostani ára sokkal több mint mikor megrendeltük. Jaaaa, értem, tehát talán még meg is kéne köszönnöm, hogy 10 hónapot várhattam rá, mint a letűnt kor gyermeke az első Trabikára!

Caddy a Totalcaron

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

Hálátlan Szerető? Nem is...:) - Mitsubishi Pajero

A kép illusztráció
A kép illusztráció

 Az autót 2021 novemberben vásároltam. Azért rá esett a választás, mert szükségem volt egy olyan autóra aminek a kisebb terep sem kottyan meg és azért komfortosan utazni is lehet vele! Először pick upot szerettem volna, de ebben az ár kategóriában akkor egy sem volt olyan állapotú amit szívesen megvettem volna! Következett a fórumok olvasása, kérdezgetések, tájékozódás a típussal kapcsolatban...

 Példányunkon a legnagyobb ellenség a rozsda, az nincs! :) Viszont telibe újra van fújva az egész, szép narancsosan ahogy illik, persze ez nem a szín. A szín az ezüst! Egy 21 éves autónak elnéztem hogy vannak dolgok amik nem úgy állnak rajta, valami meg kopott, kitört-letört, de le van, ki van javítva... Jó az üzemanyagszint, és a vízhőfok nem jók, típushiba... (R10-R12 ellenállás) Nem volt szimpatikus se a kereskedés, se a kereskedő, se az autó... Ám puff, mégis meg lett vásárolva... Hogy miért nem tudom, ne is kérdezze senki! 

A török Lancia - Fiat Albea

40646

Mielőtt dicshimnuszt zengenék a Szedánról, essünk túl a hibákon!

Fél éves korában ugrált a baloldali ablaktörlőlapát, eleinte leesett a kesztyűtartó világítás, s ja, kiégett nemrég két fényszóróizzó: persze H-7-es. Na bumm. Hátrányai, s előnyei egyrészt a kisautóságából fakadnak, s abból, hogy nem volt cél a német piac miatt végsebességnél is stabil útfekvés.

Zsolti és a török szedán

Rübiii, b*zmeeeeeeg! Fiesta ST150 - Ford Fiesta

72890

Hol is kezdjem, egy borús, hűvös 2021. márciusi napon került hozzám. Majd még azon a héten beletettem annyi métert, amennyit az előző gazdi összesen, míg nála volt.

Ilyenkor nyilván végigjárod a barikat, ismerkedsz a technikával, finoman elkezded rúgni neki... Ahogy szokás.

A fürge munkás - Opel Movano

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Egy- két kényelmi felszerelést tettem bele, például hátulra Thule fellépőt szereltem, a vezetőülés csillapítottra cseréltem ki. Ha kímélni akarja az ember a gerincét, elengedhetetlen.

...

Problémaim kb 10000 km.nél jöttek, megjelent a környezetvédelmi hiba felirat, majd rövidesen visszaszámolt az aotó 800 km-ről. Mivel sok út állt előttem, izgalmas volt, mi lesz. a leírás szerint 800 km után leáll az autó.

Korábbi merítések a Totalcaron

Te mit választanál?
Porsche, Ferrari, Lamborghini, esetleg Rolls?
Zsákba macska francia módra
Szorgos olvasók frissítették tapasztalataikkal a Népítéletet. Van benne minden a franciától amerikaiig, közte egy kis némettel.

Mielőtt bármilyen használt autót megvenne, kérdezze le kártörténetét a Totalcar kártörténeti adatbázisban.