Elpusztíthatatlan terepjárók a Nivától a G Merciig

szeptember 27., 16:09 Módosítva: 2020.09.30 10:43
0
7 hozzászólás

Mad Max üzemmód - UAZ 469

Nü, akkor kezdjük az elején. 

Tavaly előtt tavasszal kiköltöztem a "kis családom"-mal a susnyásba, az Isten háta mögött kettővel. Jó hely, sok a vaddisznó, kevés az ember. Lényeg, hogy valameddig eljut az ember viszonylag használható kavicsos úton, oszt utána marad még másfél kilométer olyan földúton, ami esőben (meg utána) járhatatlan a w124-es kombival (jó, s124).

Winkler esete a 469-el

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

7 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Pick-up helyett piknik

szeptember 27., 15:02 Módosítva: 2020.09.30 06:34
0
7 hozzászólás

A Nissannak új importőre van, a gyári leány helyett egy magáncég, és mint ilyenkor szokás, szeretnének hamar eredményt felmutatni. Tehát felkértek pár ismert arcot márkanagykövetnek. Hajnóczy Soma és Katus Attila mellett Kovács Lázár séf is elvállalta, úgyhogy meg sem lepődtünk, amikor Navara-platón sütött hamburgerek elfogyasztására invitálták a sajtót. De az érkezésünkkor még piros lepellel letakart pick-up váratlanul nagynak tűnt minden irányban.

7 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Mitől Sport Quattro a Sport Quattro?

szeptember 25., 17:19 Módosítva: 2020.09.28 07:00
0
2 hozzászólás

A rali-világbajnokságon az Audi már jól állt , de az Uhrquattro hosszú volt, rosszul fordult, kellett egy rövidebb kaszni. Ahhoz, hogy el lehessen vele indulni a vb-n, kellett egy kétszáz darabos szériát gyártani belőle utcára. Megszületett a Sport utcai változata, amiből a gyári autó karosszériáját is darabokból hegesztették össze lakatosok. Az akkor is csak nagyon kis számban létező autóból, mára alig maradt, azoknak az ára pedig a csillagokban van. Magyarországon készült egy pince garázsban egy replika, amit hivatalosan is elfogadtak Sport Quattronak, csak ezen már ki vannak javítva a gyári autó hiányosságai. Ezt az autót nézzük meg tüzetesebben a mai videóban, hogy milyen speciális alkatrészek miatt lesz egy autóból méreg drága ritkaság.

2 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Hogy is működik az e-bike támogatási rendszer?

szeptember 25., 15:20 Módosítva: 2020.09.29 06:32
0
8 hozzászólás
Ez is elérkezett: az 50. adásunkban kezdünk egy igazán hot topic témával, az ebike támogatási rendszerrel. Idén a vírushelyzet miatt a sportesemények sem voltak szokványosak, már amelyiket egyáltalán megtartották: kibeszéljük az idei Tour de France-t is. És végül válaszolunk jó néhány olvasói kérdésre.

              Kontra podcast                egy bringázásról szóló, kötetlen beszélgetős műsor. Grósz Béla és Bognár Tamás ezentúl minden héten egyszer jelentkeznek a Totalcar címlapján, és kitárgyalnak valamilyen a tekeréshez kapcsolódó témát. Ha pedig nem megy a lejátszó, hallgasd Youtube-ról: 

8 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Rohadó kis méregzsák

szeptember 20., 16:37 Módosítva: 2020.09.23 16:43
0
4 hozzászólás

Alább egy folytatásos olasz teleregény olvasható, avagy hogyan jutott el szerzőnk a 80-tól (igazából 55-től) a 160 lóig.

Rohadó kis méregzsák - Fiat Punto Classic Sporting 1.2

A kép illusztráció (forrás: Wikipedia)
A kép illusztráció (forrás: Wikipedia)

Első saját autóként egy Punto 1 (55 lóerős) után úgy gondoltam, ideje lenne valami olcsó sportos autónak, egyetemistaként ideálisnak találtam ezer euróért találtam mobile.de-n egy német parkban. Ez volt 2011-ben, az autó 11 éves volt. A kocsi full extrás volt, a maga kategóriájában minden benne volt. 

Újjonan ilyennek láttuk (a képeket sajnos részben elmosta az idő vasfoga :( )

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

4 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Mennydörgésen ültél már? Ariel Atom

szeptember 18., 17:01 Módosítva: 2020.09.20 06:43
397
5 hozzászólás

Jeremy Clarkson 2008-as tesztjénél csípődött be nekem ez az autó, ott a képernyő előtt sokkot kaptam, hogy egy ilyen (is) nagyon kell. Hát most megadta az élet, ha nem is a tulajdonlás lehetőségét, de a menését igen. Számítottam rá a Clarkson teszt után, hogy nagyon fog menni, de erre nem lehet felkészülni. Egy Tesla P100D jobban gyorsul valamivel 0-100-on, de az élmény a közelében sincs ennek. Ott biztonsági elektronika véd meg a bajtól, itt neked kell észnél lenni, nem számíthatsz senkire és semmire. Az autó kormányszöge nagyon kicsi, ha baj van, nagyon rövid idő áll rendelkezésre, hogy mentsd a bőröd.

5 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Hogyan vegyél használt bringát?

szeptember 18., 15:19 Módosítva: 2020.09.21 06:16
0
24 hozzászólás
Fókuszban a low budget, vagyis vegyünk használtan kerékpárt, lehetőleg olcsón, jót. A használt kerékpár vásárlás előnyeiről, hátrányairól, és buktatóiról lesz szó a mai adásban, és megpróbálunk kézzelfogható segítséget nyújtani azoknak is, akik nincsenek tisztában a láncnyúlásmérő használatával, vagy nem mond nekik semmit a layup fogalma.

  Kontra podcast    egy bringázásról szóló, kötetlen beszélgetős műsor. Grósz Béla és Bognár Tamás minden héten egyszer jelentkeznek a Totalcar címlapján, és kitárgyalnak valamilyen a tekeréshez kapcsolódó témát. 

Ha nem indul el a lejátszó, hallgasd Youtube-on: 

24 hozzászólás

Az ország legszebb Opeljei - 4. rész

szeptember 17., 15:11 Módosítva: 2020.09.21 06:16
0
22 hozzászólás

Negyedik, egyben utolsó felvonásához érkezett a  Keressük az ország legszebb Opeljét    játék döntőseinek bemutatása. Korábbi felhívásunkra több mint 130 nevezés érkezett, ezeket ezúton is köszönjük! Rengeteg szép, érdekes, különleges autó közül szűkített le végül a Totalcar  szigorú   zsűrije egy 12 tagú listát. A lista első 3 tagját ebben a korábbi posztunkban mutattuk be, a következő hármat ebben, legutóbb pedig ez a három szép Opel volt terítéken.

22 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Így nézne ki a Maserati sportkocsija, ha Alfa Romeónak született volna

szeptember 17., 12:01 Módosítva: 2020.09.20 16:39
0
2 hozzászólás

Nem telt el egy hét a Maserati szupersportkocsijának világpremierje óta, németországi virtuáltunerünk, András máris újragondolta, és Alfa Romeo bőrbe bújtatta.

2 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Szolgálatra jelenkezem

szeptember 15., 17:52 Módosítva: 2020.09.18 13:05
360
41 hozzászólás

2004 tavasza régen volt már. Akkor a Fiat Panda lett az Év Autója, az első Mazda 3 és a VW Golf V előtt, ma meg már mindhárom bőven a kopottas használt autók szomorú piaci gödrében lapul, várva, hogy talán majd felkapják youngtimerként. Filmben olyan kedvenceim éve ez, mint a Torta (Layer Cake), melynek elején a Cult az Audi RS6 kombinak ad randevút, vagy a Mielőtt lemegy a nap (Before Sunset), aminek egyetlen autós vonatkozása, hogy egy Eurovan 2-t használnak benne sofőrös járműként, gondolom mert kényelmesen befért a kamera a főszereplőkkel szemben. És mit ád az ég, az én EV2-m is akkor készült. Na szóval, 2004 áprilisában lettem autós újságíró.

41 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Hordalék vagyok

szeptember 15., 17:52 Módosítva: 2020.09.18 13:05
211
4 hozzászólás

Folyik a fejünk fölött ez a magyar Nagy-Duna, feszt mossa a partot, bontja ezt az oldalt, amazt meg építi, amivel mi, kisemberek nem nagyon tudunk mit kezdeni. Itt rögtön felfújhatnám a posztot egy neoindexes apológiává, mert biztos vannak köztük opportunista kontárok, és becsületes, dolgozni vágyó emberek is, de minek fújjam, ki-ki érzi a saját emberi minőségét. Én is érzem a sajátomat, meg az alkalmazásom hordalék jellegét, mert ha nincsenek a Dunának ezek a közelmúlt limányai, nem biztos, hogy épp most jutok ide. Mondjuk, az is igaz, hogy fél éve állhatatosan pingeltem már PappTibit, hogy van-e hely, van-e hely, írtam is tl;dr cikkeket, hátha, hátha, de szeretném azt hinni, hogy az lesz fajsúlyosabb, amit ezután fogok itten produkálni, mint az, hogy milyen turbulenciák közepette kerültem ide. Az meg csak széljegyzet, hogy a TC nem egy politikai orgánum, nem is nagyon dolgozik ilyen témákkal, Karotta mégis nyomatékosította, hogy abszolút autonóm alkotómunka folyik itt, és ebben változás ezután sem lesz. Mert ha nem-messzi tengereken jachtot akarunk tesztelni, akkor jachtot fogunk tesztelni, meg helikoptert, azt’ majd figyeljük a befolyásosok lakmuszpapír fejét, sárgul-e. Aktuálvízügyi nyitány bezárva, ugorjunk.

1984-Toyota-Celica-Supra-004-1080
4 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

El sem hinnéd, hogy ezek több mint ötvenéves felvételek régi nagydíjakról

szeptember 15., 14:18 Módosítva: 2020.09.17 10:24
657
2 hozzászólás

Egyszer már rácsodálkoztunk az 1962-es nyugat-német Traumreise unter weissen Segeln monacói jeleneteire. Ez a 70 milliméteres filmre rögzített 154 perces csoda a Mediterráneumot járta körbe dokumentalista szándékkal, és a monacói felvételeket épp a nagydíjra időzítette a stáb. Közel hét perc került be róla a filmbe, aminek hála fennmaradt egy elképesztő minőségű kordokumentum a korból, ami a fejünkben fekete-fehér foltokban él. Van benne edzésen köröző kamerás autó, és sok-sok kép a futamról, még helikopterről is. Amit ne keress, a biztonságra törekvés látszata – ezt is tökéletesen átadják a jó minőségű színes képek. 

2 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Ma is ezzel járnék, ha lett volna eszem

szeptember 13., 16:23 Módosítva: 2020.09.17 10:24
429
23 hozzászólás

Kár volt eladni, józan döntés egy Vectrát birtokolni - Opel Vectra

A kép illusztráció. (forrás: Wikipédia)
A kép illusztráció. (forrás: Wikipédia)

Szerettem, ma is ezzel járnék ha lett volna eszem és nem adom el. Eladtam az új tulaj pedig fejre állt vele. Az alja rohadásmentes volt. Kár érte.

Régi cikkeink felett már kissé eljárt az idő (és a többszöri háttérrendszer váltás) vasfoga, de azért sikerült előásni egy Vectra tesztet.

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

23 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Ha minden autós reklám ilyen lenne

szeptember 13., 12:09 Módosítva: 2020.09.15 16:33
1194
6 hozzászólás

Közmondásosan az a jó reklám, ami elad. Marketing oldalról nézve, ez egy megcáfolhatatlan alapigazság, nézői oldalról viszont szerintem az a jó reklám, ahol a néző nem érzi, hogy reklámot néz. Pár hete valahogy a Mercedes Youtube-csatornáján ragadtam, ahol három, közelmúltbeli reklámba futottam – és pár órára le is ragadtam. A háromból két filmet a hozzáadott érték visz el, vagyis annyira jó a sztori, hogy tényleg elfelejtem, mi az eredeti szándék. A harmadik pedig csak szimplán őrületesen jól néz ki.

6 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Megjött, amit már nagyon vártunk!

szeptember 11., 17:01 Módosítva: 2020.09.14 06:09
0
0 hozzászólás

Egy korábbi videóban már említettem, hogy épül a Hacsimba egy 20 szelepes hengerfejjel ellátott motor, aminek a tuningolásához elengedhetetlen néhány vezérműtengely. Olyan tengely kellett, ami hosszabb ideig és mélyebben tartja nyitva a szelepeket, ezáltal több üzemanyag jut az égéstérbe. AzAE86-osokak elég nagy rajongó tábora van, nem lesz nehéz egy pár tuning vezérműtengelyt leakasztani. Nagyobbat nem is tévedhettünk volna. Túrtuk a netet, de sehol semmi. Új nincs a polcon sehol, ha kell, akkor utaljuk el a pénzt, és gyártanak egyet. Végül Zoli talált egyet egy Facebookcsoportban...

Szólj hozzá!

Minden bringa Kínából jön?

szeptember 11., 16:41 Módosítva: 2020.09.17 06:14
128
10 hozzászólás
Az, hogy egy bringaváz a Távol-Keletről érkezik, még nem jelenti azt, hogy ne lenne rendben a minősége. Viszont a gyártók dolga még így is több, mint egyszerűen lefesteni és felmatricázni a beérkezett nyers fémet, a logisztika és a szerelés is bőven rejt kihívásokat. Ezekről beszélünk Kaposi Zolival a Neuzertől és Nagyfügedi Zsomborra a Csepeltől.

      Kontra podcast        egy bringázásról szóló, kötetlen beszélgetős műsor. Grósz Béla és Bognár Tamás ezentúl minden héten egyszer jelentkeznek a Totalcar címlapján, és kitárgyalnak valamilyen a tekeréshez kapcsolódó témát. Ha pedig nem megy a lejátszó, hallgasd Youtube-ról: 

10 hozzászólás

Az ország legszebb Opeljei - 3. rész

szeptember 10., 16:19 Módosítva: 2020.09.14 06:09
449
19 hozzászólás

Harmadik körhöz érkezett a Keressük az ország legszebb Opeljét  játék döntőseinek bemutatása . Korábbi felhívásunkra több mint 130 nevezés érkezett, ezeket ezúton is köszönjük! Rengeteg szép, érdekes, különleges autó közül szűkített le végül a Totalcar szigorú zsűrije egy 12 tagú listát. A lista első 3 tagját ebben a korábbi posztunkban mutattuk be, a következő hármat pedig ebben.

19 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Szép is, jó is, de hát ezért vettem!

szeptember 6., 13:53 Módosítva: 2020.09.09 13:42
0
16 hozzászólás

A szekér - Peugeot Partner

71965

Gyenge 60 lóerős motorja nem nagy eresztés de a hozzákapcsolt váltó rendkívüli hatékonyságot ad neki. Nem volt probléma a téli Salzburgi hegyek, vagy a téglával megrakott utánfutó. Ez egy tökéletes szekér, mert a ami belefér azt el is viszi gond nélkül. Minimális szerszámkészlettel karban tartható.

Rácz Tominak ilyen tapasztalatai voltak a testvérmodellel

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

16 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Most szólunk: 13-án vezetéstechnikai tréning a Groupama Tanpályán

szeptember 5., 07:02 Módosítva: 2020.09.11 18:52
0
3 hozzászólás

Ahogy azt az őszhöz közel és a télhez sem túl távol minden évben megtesszük, megint szervezünk egy vezetéstechnikai tréninget a Groupama Tanpályára. Illetve mindjárt hármat, hogy találj az igényeidnek valót. Szeptember 13-a lesz a napja.   

19866923 c26ce8e620bdf019e8adc8bf97124540 o
3 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Hogyan keletkezik a bicikli?

szeptember 4., 15:58 Módosítva: 2020.09.08 07:17
0
17 hozzászólás
Van itthon kerékpárgyártás? Ha igen, akkor milyen szegmensben? Mik a nehézségei és egyáltalán mennyi idő alatt lehet egy bringát a tervezéstől az utcai használatig eljuttatni? Ezekről a kérdésekről beszélünk Kaposi Zolival a Neuzertől és Nagyfügedi Zsomborral a Csepeltől.

Kontra podcast  egy bringázásról szóló, kötetlen beszélgetős műsor. Grósz Béla és Bognár Tamás ezentúl minden héten egyszer jelentkeznek a Totalcar címlapján, és kitárgyalnak valamilyen a tekeréshez kapcsolódó témát. Ha pedig nem megy a lejátszó, hallgasd Youtube-ról: 

17 hozzászólás

Az ország legszebb Opeljei - 2. rész

szeptember 3., 17:53 Módosítva: 2020.09.08 07:17
435
11 hozzászólás

Nem rég meghirdettük, hogy  Keressük az ország legszebb Opeljét . A felhívásra több mint 130 nevezés érkezett, ezeket ezúton is köszönjük! Rengeteg szép, érdekes, különleges autó közül szűkített le végül a Totalcar  szigorú  zsűrije egy 12 tagú listát. A lista első 3 tagját ebben a korábbi posztunkban mutattuk be, most pedig ismerjetek meg újabb három pályázót.

11 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

A katasztrófa óta értintetlenül állnak ezek a veteránok Fukusimában

augusztus 31., 17:08 Módosítva: 2020.09.02 17:11
0
0 hozzászólás

A fukusimai atomkatasztrófa következtében több mint 160 ezer embernek kellett elhagynia a lakhelyét, mivel az erőmű húsz kilométeres körzetét teljesen lezárták az erőteljes háttérsugárzás miatt. Azóta eltelt kilenc év, és egyes városokat, városrészeket újranyitottak, így ezekbe visszatelepülhettek a korábbi lakosok, azonban Fukusima prefektúra jelentős részét még mindig érintetlen szellemvárások alkotják. Tavaly az Obsidian Urbex Photography munkatársai is egy ilyen, elhagyatott területre keveredtek, ahol egy rakás magára hagyott veteránt találtak.

Szólj hozzá! Távolról sincs vége, olvasson még

Csak azt a szoftvert tudnám feledni

augusztus 30., 16:45 Módosítva: 2020.09.01 17:04
0
36 hozzászólás

Szép, de buta - Volvo XC60

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Azért írok hosszabban, mert alapvetően csalódott vagyok, pedig egy szép, új, jól felszerelt autóban tetszeleghetek. Minek is picsogok? Hajtottam többféle autót (Suzuki, Audi, Range Rover, Subaru, Nissan, Kia, VW), új is volt közöttük, de egészen mostanáig mindig többet vagy azt kaptam, amire számítottam.

Ilyen az XC60, ha erős

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

36 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Mennyire olcsó az olcsó játszós autó. Tegyünk alá futóművet!

augusztus 28., 21:25 Módosítva: 2020.08.31 07:04
3
0 hozzászólás

A zseniális néhai Colin Chapman vesszőparipája volt a súlycsökkentés, mert akkor kisebb súly akar lesodródni a kanyarban oldalra, kisebb súlyt kell megállítani, gyorsítani. F1 világbajnoki címek és a Lotus autómárka bizonyítja, hogy tudta mit beszél. Ha beleteszel valamit az autóba, az súly és pénz, ha kiveszel belőle valamit, az ingyen van, és könnyebb lesz. A súlycsökkentés a legolcsóbb tuning, mert az, hogy kivegyünk valamit az autóból, nem kerül semmibe, könnyebb autó jobban gyorsul, könnyebben fordul, tehát ingyen nyertünk dinamikát. A súlyon kívül a másik a futómű, mert az tartja a kapcsolatot az úttal. A drift autónál, mint bármilyen sport célú autónál is ugyanez a lényeg, ha nincs súly, nem kell túl erős motor, hogy mozgassa az autót. Kell egy jó futómű, ettől függ az autónk viselkedése, és ennek a beállításával tudjuk az autót kezesebbé tenni. Nem szabad, hogy magas legyen, nem szabad, hogy puha legyen, mert akkor billeg az autó, és nem lesz megfelelő tapadásunk. Sokan nem tudják, de ez kell legyen a két legelső lépés az autó építésénél. A következő részben súlyt csökkentünk, utána jöhet minden más.

Szólj hozzá!

Hagynád, hogy a gyereked bringaversenyző legyen?

augusztus 28., 14:55 Módosítva: 2020.08.31 07:07
0
20 hozzászólás
Tömegbukás, felelősségvállalás és a sport jövője: merre megy a kerékpársport. A júliusi hazai tömegbukás komoly kérdéseket vetett fel a versenyek biztonsága és a szervezés kapcsán, És a téma messzire vezet: a versenysport és az utánpótlás jövőjének előfeltétele, hogy a versenyek biztonságosan lemenjenek. És ha már itt tartunk: hogyan szoktatható rá egy gyerek a bringázásra?

      Kontra podcast        egy bringázásról szóló, kötetlen beszélgetős műsor. Grósz Béla és Bognár Tamás ezentúl minden héten egyszer jelentkeznek a Totalcar címlapján, és kitárgyalnak valamilyen a tekeréshez kapcsolódó témát. Ha pedig nem megy a lejátszó, hallgasd Youtube-ról: 

 A bukásról pedig itt olvashatsz bővebben. 

20 hozzászólás