Ez itt az emberiség első Marsról indított repülése

április 20., 15:30 Módosítva: 2021.04.28 06:12
379
0 hozzászólás

Több nekifutás után a NASA április 19-én végre megreptette marsi helikopterét, az Ingenuity-t. Egy óvatos, három méter magasra emelkedéssel írta be magát az apró űreszköz a történelembe: ez volt az első repülés, amit egy másik bolygóról indított az emberiség. 

Szólj hozzá! Távolról sincs vége, olvasson még

Mi mással kéne kezdeni, mint egy Ladával?

április 19., 17:43 Módosítva: 2021.04.28 06:12
135
5 hozzászólás

10 éve jelent meg a Rozsdakupac első száma. A főként hazai hobbiautókat és veteránokat bemutató nyomtatott újság kéthavonta jelent meg és üde színfoltot jelentett az autós magazinok között témaválasztásával, csodálatos hangulatfotóival és a hazai kultautós világ arcainak lelkes bemutatásával. A nyomtatott sajtó hanyatlásával a Rozsda' is kimúlt mint újság és a srácok inkább a nemzetközi piacon próbáltak szerencsét a Rusty-val, ami már bőven túlmutatott az autós újság kategórián.

Majd  videós formában tértek vissza Imiék a hazai közönséghez, így született meg a HUSZONEGYNULLAÖT: 

5 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Mantis XP: sáskaképű brit sportkocsi a hatvanas évekből

április 19., 14:46 Módosítva: 2021.04.26 06:50
1125
5 hozzászólás
Limitált brit sportkocsi sok van, de olyan, mint az egypéldányos, konkáv orrú Marcos Mantis XP (Experimental Prototype), nem sok.

Az autóért felelős Marcos Engineering egy 1959-ben alapított sportkocsigyártó volt, ami egészen 2007-ig produkálta az apró brit manufaktúrák minden tünetét: csődök és feltámadások, pillekönnyű, V8-as prototípusok és kit carok, majd a valós üzleti modell nélküli lassú enyészet. A Mantis XP-t elnézve viszont hiba lenne elfelejteni a márkát, hiszen nem gyakori, de annál érdekesebb a fából készült, acélcsöves segédalvázakkal támogatott, középmotoros felépítés.

/ultimatecarpage.com
/ultimatecarpage.com
5 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Lehet szeretni egy Mitsubishi Space-t?

április 18., 16:18 Módosítva: 2021.04.26 06:50
49
7 hozzászólás

Sportos konyhaszekrény - Opel Insignia

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Ha racsingolni akarsz, te vagy a Fittipaldi unokaöccse típusú utcai hülyegyerek, akkor ez nem a te autód. Eleve nem könnyű, hiába fogyasztottak rajta vagy másfél mázsát. De a valódi probléma, hogy a lóerők fejére raktak egy környezetvédelmi norma feliratú betonlapot és lenyomták őket, mint a bélyeget. Ha hirtelen gyorsítanál, akkor először a motorvezérlés esik gondolkodóba, hogy mit is akartál. Utána a váltó hív össze konferenciát, hogy milyen folyosói pletykát hallottak.

Példa: gurulsz az úton, beszorultál kamion mögé, majd szabaddá válik az út. Szép óvatos kultúrember módjára lepadlózod. Nem történik semmi. Elkezd a motor gondolkodni, hogy mi van. Még mindig semmi. Majd kinyitja a pillangószelepet, elkezdi szívni a levegőt. Kis idő múlva körbeér a levegő, elkezd rátüsszögni a turbó turbinakerekére. A turbó elkezd forogni, eltelnek tizedmásodpercek, mire felpörög. Akkor elkezd tölteni. Majd jön a váltóban a bizottság, hogy mi legyen. Visszavált egyet. Majd még egyet. Néha egy harmadikat is. És még mindig nem történt semmi. És amikor a váltó döntött végre, a turbó felpörgött végre, akkor hirtelen elszabadul a pokol és elkezd menni, mint egy barom. Attól kezdve húz és megy, csak mire megjön a kedve, addigra rendes autóval végeztél az előzéssel. 

Hozzáteszem, én túra módban szoktam használni, az a legtohonyább módja. Azt is eléggé sokára tartott megtanulni, hogy nem az számít, hogy mennyire nyomom be a gázpedált, hanem az, hogy milyen gyorsan. Ha szépen, udvariasan nyomom be, mint amit megszoktam az elődjén, akkor kb. nem történik semmi a következő pártkongresszusig. Ha paraszt módon "felrúglak az égbe" módszerrel koppanásig padló, de úgy, hogy tényleg rendesen koppanjon, akkor elég hamar elindul.

Csikós és a GrandSport Insignia

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

7 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Tulaj a Pályán extra: mit tud a Tesla értő kezekben?

április 18., 16:09 Módosítva: 2021.04.22 17:31
94
3 hozzászólás
Amikor a Tulaj a Pályán jelentkezőit válogattuk össze, mindenképp akartunk elektromos autót: egyrészt a nyomatékos villanymotor, és az alacsony súlypont is alkalmassá teszi, másrészt egyre nagyobb teret nyernek a hétköznapi autózásban. Épp ezért az elsők közt válogattam be Balázs Tesla Model 3 Performance-szát, azt csak később tudtam meg, hogy ő maga Tesla Master néven csinál villanyautós Youtube-csatornát. Természetesen a műsor felvétele alatt ő is videózott, most összerakta a saját anyagát, amelyben bővebben kitér a Tesla és a szlalompálya viszonyára, és azt is megnézhetitek, ahogy az instruktorok mennek egy dermesztően gyors kört a pályán.

Kíváncsiak vagytok én hogyan éltem meg a versenyt? Szeretnétek látni, hogy miért volt a sok képernyő nyomkodás? Tényleg lemerült és haza kellett tolni? Megnéznétek, hogy milyen amikor nem egy amatőr, hanem egy profi terelgeti a pályán a Teslát? Ha bármelyik kérdésre igen a válasz, akkor az én epizódom nektek készült. Egy biztos, én nagyon élveztem és bármikor visszamennék! Ugyanitt egy szett kukaérett 20-as gumit keresek. - Bérczi Balázs

Ezen a linken éritek el Balázs csatornáját.

3 hozzászólás

Makulátlan időkapszula ez a Jaguar XJ220

április 18., 13:29 Módosítva: 2021.04.22 19:38
3016
28 hozzászólás

Virágkorukat élték a poszterautók a 80-as és 90-es évek környékén, hiszen ott volt a Bugatti EB110-es, a McLaren F1 meg Porsche 959-es és a Ferrari F40-es is. Ebből a körből nem akart kimaradni a Jaguar sem, ezért mérnökök egy maroknyi csapata elhatározta, hogy tervez egy olyan autót, mely komoly ellenfele a többi szupersportautónak és esetlegesen egy újragondolt B csoportos versenygépnek is bevethető.

28 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Éppen megvan félméteres a világ legrövidebb autózható felvonóhídja

április 18., 09:50 Módosítva: 2021.04.22 17:31
88
0 hozzászólás

Furcsa hagyaték Bermuda múltjából az a híd, aminek közepe 56 centiméter szélességben felnyitható. A hajót autóra váltó helyiek ma már úgy gurulnak végig rajta, hogy sokan talán nem is tudják, a két bermudai szigetet összekötő Somerset híd a felvonóhidak között világrekorder. 

j
Szólj hozzá! Távolról sincs vége, olvasson még

Jól nézd meg, mit veszel

április 18., 07:58 Módosítva: 2021.04.22 17:31
447
20 hozzászólás
Veteránautót venni nagy öröm. Még nagyobb is, mint mindennapi használatút venni, hiszen egy álmunkat válthatjuk valóra vele. A körültekintés azonban felettébb ajánlatos, nehogy rémálom legyen belőle.

Jó dolog egy veteránmotor, de egy veterán autó még jobb! Hiszen abba belefér az asszony is, a gyerek is, így együtt kirándulgathat a kis család. Ez volt az elhatározás könnyebbik fele, de most jött a nehezebbik. Mégis milyet? Nézegettünk ezt, nézegettünk azt, azután szokás szerint a véletlen segített. Híre jött, hogy egy távolabbi kolléga megválna a rokonságtól megörökölt közel ötvenéves, egytulajos Fiat 850-esétől, méghozzá jutányos áron.

20 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

A leggyorsabb ember Ferrarija

április 17., 18:14 Módosítva: 2021.04.20 06:08
881
4 hozzászólás

Don Vesco úgy emlékszik vissza már a gyerekkorára is, hogy “az első dolog, amire emlékszem, hogy triciklikkel meg robogókkal versenyeztünk a háztömb körül. Gyerekkori játékainktól kezdve a versenyzés az életem része.” Nem véletlen, hogy a kaliforniai üzletembert mindenki a Utah állambeli Bonneville sós síkság meghatározó alakjának tartja.

4 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Roadmovie 12. Februárban bringázni csak tangában!

április 16., 17:11 Módosítva: 2021.04.18 08:01
0
2 hozzászólás

Tavaly decemberben akartam kimenni, de először becsípődött a derekam, utána bekaptam a Covidot az egész családdal együtt. Szerencsére senkinek nem lett nagyobb baja, túléltük. A feleségem ízlelését ecetes cseresznyepaprikával teszteltem, úgy ette mint az almát, pedig alapesetben ránézni sem tud. Februárban végre ki tudtunk menni, nézzük mi lett a zsákmány.

2 hozzászólás

Nem indult az autó? Meséld el és nyerj!

április 14., 13:45 Módosítva: 2021.04.20 06:16
21
69 hozzászólás

Elfordítod a kulcsot/megnyomod a megfelelő gombot és optimális esetben már indul is a motor. Kivéve amikor nem. Várakozás, izzadás, reménykedés, ötletelés, hogy mi történhetett. Valami titokban leszívta az akkut? Mi lehetett az? És mi jön most? Betolás? Vontatás? Új akku? Feltöltés? Hol van egy gyorsindító?

driveandtravelpontgr
69 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Így nem bűn a tuningolt veterán Ferrari

április 14., 12:29 Módosítva: 2021.04.16 06:12
166
12 hozzászólás

Willy König hétvégente gyakran kérte el anyja Ford Taunusát, aki abban a hitben adta oda fiának az autót, hogy hétvégi kirándulásokra megy vele. Mindeközben Willy valóban közel volt a természethez, de annál is közelebb jutott a hegyi versenyekhez, amiken rendszeresen elindult. Egészen addig tudta titokban tartani, amíg a dobogó legtetején integető Willy képe bele nem került egy helyi újságba.

12 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Hiába a világhír, ki sem fizették a Szuezi-csatornába szorult óriáshajót markolójával menteni igyekvő melós túlóráit

április 13., 19:19 Módosítva: 2021.04.16 11:30
747
6 hozzászólás

A világkereskedelem egyik fő átjáróját, a Szuezi-csatornát márciusban 6 napra és 7 órára lebénító Ever Given giga konténerszállító történetének leghíresebb mellékszereplője lett az a markoló, amely az első óráktól kotorta a homokot az óceánjáró orra körül. A reménytelennek tűnő munka gúnyos mémek ezreit szülte, és még ha végül nem is egyedül a markolós áldozatos munkájának hála szabadult ki hajó a csatornából, szomorú fejlemény, hogy egyelőre semmi ellenszolgáltatást nem kapott a rengeteg plusz munkáért. Viszont elmesélte, hogyan élte meg ő a nagy napokat. 

Egy a rengeteg markolós mémből
Egy a rengeteg markolós mémből
6 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Nincs ennél ritkább Skyline

április 12., 16:59 Módosítva: 2021.04.16 11:30
1511
0 hozzászólás

Az R32-es Skyline GT-R-jéből Magyarországon alig található néhány példány, és mobile.de-n is csak 4-5 darabot kínálnak belőle, szóval nem egy népautó, de mivel készült belőle vagy 44 ezer darab, nem is egy olasz versenyautó-szintű gyűjtői ritkaság. Hacsak nem a HKS Zero-R-t nézzük, mert abból összesen négy darab van az egész világon, amivel bőven túltesz az olyan szintén ritka, de ismertebb változatokon, amilyen mondjuk az R400 vagy az R-Tune.

Szólj hozzá! Távolról sincs vége, olvasson még

Érdekesen áll a tankmotor ennek a Fordnak az orrában

április 12., 16:01 Módosítva: 2021.04.17 01:24
398
0 hozzászólás

Vagy száz éve rájöttek már az autótervezők, hogy személykocsiba nem nagyon érdemes 6-8 literesnél nagyobb blokkot építeni, mégis rendszeresen akad valaki, aki felrúgja ezt a szabályt.

Szólj hozzá! Távolról sincs vége, olvasson még

Videócsokorral ünnepli a Mazda a Le Mans-i győzelmet

április 12., 14:52 Módosítva: 2021.04.15 17:42
230
1 hozzászólás

A Mazda gyémánt-kontenttel ünnepli egyetlen, bolygódugattyús motorral aratott Le Mans-i győzelmének 30. évfordulóját. A márka hivatalos Youtube-csatornáján megjelent videókban többek között maga az 1991-es versenyt megnyerő Johnny Herbert megy egy kört a Le Mans-i pályán (legalsó videó), emellett a versenyen készült fotósorozattal mesélik el a győzelem sztoriját, ráadásként a legendák homályából előbújó, eleven japán mérnököket is láthatunk, amint az évforduló alkalmából blokkig bontják, majd újjáépítik a 787B-t. 

1 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Hogy utálom-e? Igen, a baltát belevágnám. És még ronda is

április 11., 14:41 Módosítva: 2021.04.15 17:42
844
24 hozzászólás

Doromboló vadálat - Jaguar F-Pace

A kép illusztráció
A kép illusztráció

Bődületesen megy! 300Le, 700Nm 6,4mp 0-100, és ezt tudja is Német autópálya 240 és érzésre még volt benne craft! ( itt a fogyasztás 16~17l, de ha menni kell, hát menni kell). Csendesen suhan, és vadállat módon megy. A váltója szépen észrevétlenül teszi a dolgát.

Szoftverfrissítés??!

A telefon tükrözést nem tudja, a márkaszerviz nem tudja telepíteni azt a szoftvert ami képes rá!!! Németországban viszont igen! nem is értem, hogy lehetséges ez!!! Én azt hittem ez EURÓPA. Lehet, hogy odaát másképp látják.

Bolla Gyuri is barátkozott a nagymacskával

Ha használt autót vennél!

Olvasd el a kiválasztott típusról írt ítéleteket és vásárlás előtt használd a Totálkár kártörténeti lekérdezőt, hogy minél kevesebb meglepetés érjen!

24 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Ebből a szörnyűségből lett a Quattro-verő csodafegyver

április 11., 07:30 Módosítva: 2021.04.15 11:06
287
0 hozzászólás

A 037-es egy kicsit későn érkezett, de így is elég jó volt egy márkavilágbajnoki címhez. A maga módján klasszul kinéző versenygépnek azonban volt egy elődje: ez a szedett-vedett prototípus, amelyben a típus összes szokatlan megoldása benne volt, de formatervező még nem látta.

Szólj hozzá! Távolról sincs vége, olvasson még

Tibi bácsi meséi 9: valakinek ezt a munkát is el kell végeznie

április 10., 17:01 Módosítva: 2021.04.15 11:06
117
9 hozzászólás

Itt a Totalcarnál csak olyan rendezvényekre megyünk el, amiről írunk is, mert különben minek? De senki se higgye azt, hogy ezzel mindenki így van: egy csomóan nem is fotóznak (nálunk kvázi kötelező), így vagy a gyári fotósok munkájára hagyatkoznak, vagy csak simán jól érzik magukat, és utána tesznek az egészre.

Az ilyen csávóknak nagy könnyebbség, ha kapnak legalább egy oklevelet, mert van egy icipici emlékük egy olyan rendezvényről, ami esetleg jó volt – ha már ott voltak, és voltak olyan hülyék, hogy egy fotót sem csináltak. Ma már könnyebb mindenkinek, mivel a telefonokban egészen kiváló kamerák laknak, de régen ehhez még tényleg cipelni kellett egy fényképezőt a tégla-Nokia mellé.

Bár már én is túl vagyok a 25 éves évfordulómon és nem szoktam kidobni ezeket a szuveníreket, viszonylag kevés gyűlt össze belőlük. Ahogy a fiókomban turkáltam, még találtam egy-két olyat, amire nem is emlékeztem, sőt, még az irodában is hevert pár olyan oklevél, amiről elfeledkeztem. Kitúrtam hát az oklevelekhez tartozó eseményeket, nézzük, melyiket volt érdemes megtartani.

9 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Az olasz melóhoz készültek az első elektromos MINI-k

április 10., 14:40 Módosítva: 2021.04.15 06:29
573
3 hozzászólás

2003-ban mutatták be Az olasz melót, amiben már Mark Wahlberg, Jason Statham és Charlize Theron játszik, az egykori csapattagból főellenséggé előlépett figurát pedig Edward Norton alakítja. A film valójában az 1969-es, Peter Collinson rendezte változat amerikai remake-je, de ez senkit ne tartson vissza attól, hogy megnézze.

3 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Hőkamerás felvételen a gumiégetés

április 10., 10:58 Módosítva: 2021.04.15 06:29
119
4 hozzászólás

Nem puszta passzióból született a gumiégetés (burnout), versenykörülmények között többrétű haszna volt/van: magasabb hőmérsékleten a slickek tapadása is nagyobb, a gyorsulási versenyeken pedig így a legegyszerűbb felmelegíteni a gumikat. Ezzel párhuzamosan a pályára is bőven kenődik gumi, ráadásul a futófelületre ragadt kavicsok, csikkek és törmelék nagy része is eltűnik a művelet közben. (Alábbi videón, hogyan kell csinálni.)

4 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Nézzük, mit tud ez a Carvertical…

április 9., 17:03 Módosítva: 2021.04.18 19:49
345
6 hozzászólás

2020 februárjában kiment ez a videóm a Youtube-ra, amit a Carvertical erőteljes megjelenése után csináltam. Azóta közel 600 ezer megtekintésnél jár. A videó után megkeresett a Carvertical, hogy szeretnének megismerni, de közbeszólt a Covid. Az azóta eltelt több mint egy évben időnként előkerültek, és folyamatosan presszionáltak, hogy reklámozzam őket. Minden videóba beágyazott reklámvideóban alaposan dokumentált jelentések vannak, sérült autók fényképeivel, a weboldalon a próbajelentésben is egy ilyen van, az ember jogosan gondolhatja, hogy ő is egy ilyen jelentést fog kapni. Most lekérdeztem pár autót, hogy önök is lássák, mire számíthatnak valójában, ha megrendelik a szolgáltatást.

6 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Így néz ki, amikor beszakad a Bajkál jege egy ZIL alatt

április 8., 16:00 Módosítva: 2021.04.12 12:45
455
5 hozzászólás

Bár a Bajkál-tó jege a téli hónapok alatt úgy megvastagszik, hogy egy részén még márciusban is autózható marad, áprilisban már csak az önveszélyes őrültek hajtanak rá. Sok ilyen akad minden évben, sok autó, teherautó végzi emiatt a világ legmélyebb tavának fenekén, de ezekről a drámai eseményekről nem szokott felvétel készülni. Nem úgy annak a ZIL-nek a drámájáról, ami a napokban szakad jégbe a tavon.

5 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Így is lehet pótkocsit üríteni

április 8., 14:37 Módosítva: 2021.04.13 16:13
1192
15 hozzászólás

A pótkocsikról sokféleképpen el lehet tüntetni az ömlesztett rakományt: a szeneskocsikról még lapátoltak; az önürítő vasúti kocsik a hasukon át eresztik a zúzott követ, kokszot, vasércet; a kamionok/teherautók pedig oldalra, vagy hátra döntve szabadulnak meg a tehertől. Nálunk valamivel kevésbé ismert, de borzasztó hatékony módszer, ha egyenesen a járműszerelvényt emelik fel mindenestül.

bruks.png
15 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még

Divat lesz a BMW rém-orra?

április 8., 11:22 Módosítva: 2021.04.13 12:42
843
7 hozzászólás

Az új M3/M4 testvérpár leleplezése után sokan azt várták, hogy a megosztó első lökhárító és a függőleges (dupla-koporsó) vesék jó alapot adnak majd a tuner cégeknek ahhoz, hogy az eredetinél jóval ízlésesebb, de minimum visszafogottabb dizájnokkal álljanak majd elő. Ám egyelőre pont a fordított helyzet látszik megvalósulni, már két olyan átalakításról is keringenek fotók az interneten, amiken az M3/M4 arcát varrták rá korábbi generációs BMW-kre. Egyik sem biztató, csak remélni tudjuk, hogy nem ragályos.

7 hozzászólás Távolról sincs vége, olvasson még