Ennél kegyetlenebb gumiégetést jó eséllyel még nem láttál

2023.07.17. 15:38

A Toyota Supráról sokan tudják, hogy a világ egyik legjobban tuningolható és legtartósabb motorja van benne. Így aztán elég sokan gondolják úgy, hogy a gyári teljesítmény többszörösére van szükségük.

Nem ritkák a bőven 1000 lóerő feletti építések sem, hiszen a híres 2JZ bírja. A recept alapját általában egy komikusan óriási turbó adja, amivel bár nem lesz túl rugalmas a motor karaktere, ha megjön a turbónyomás, akkorát tol, mint egy gőzmozdony.

Forrás: G Culture / Youtube
Forrás: G Culture / Youtube

Tele az összes videómegosztó Suprákkal gyorsan menős, durrogós, lángolós, gumiégetős kontenttel, most egy utóbbiról lesz szó. Ha valamilyen témakörben ennyire sok a tartalom, nagyon nehéz kiemelkedni, ennek a zöld Suprának mégis sikerült: egy annyira könyörtelen burnoutot nyom le vele a sofőrje, amilyet igazán ritkán látni.

És ezúttal nem csak a rovat Gumipor, a videóban is lesz igazi gumipor, méghozzá bőven. Íme:

Elsőre szokványos gumiégetésnek indul a dolog, aztán a pilóta húz egy kettest, és elszabadul a pokol. Kettesben olyan tempóban és méretben jön a Supra alól a füst – és a láng –, hogy szinte már nem is tűnik lehetségesnek. Azt nem tudjuk, hogy mit vétettek szerencsétlen gumik, de az egészen biztos, hogy a produkció után a kukában landoltak.

Forrás: G Culture / Youtube