Elege lett az érintőkijelzőkből, gombokat szerelt az autójába egy Tesla-tulaj

2023.10.27. 06:23

A Teslánál a kezdetektől fogva hisznek a minimalista dizájn és a high-tech megoldások keverékében. Emiatt is van az, hogy a Teslákban nagyon kevés a gomb (meg azért is, mert kevesebb gombbal kevesebb a gond és a gyártási költség – a szerk.), és a legtöbb funkció hatalmas érintőkijelzőről érhető el.

Ahogy azt már mi is sokszor kifejtettük, ez sok esetben nem a legszerencsésebb megoldás, hiszen a fizikai gombokat sokkal könnyebben lehet "vakon" megtalálni, a nyomásponttal rendelkező gombok nyomkodása a sofőr figyelmét se vonja el annyira, mint a kijelzőn matatás.

Forrás: ray4tesla - X
Forrás: ray4tesla - X

Ezt sajnos sok gyártó nem szereti figyelembe venni, és van, akinek már annyira elege van ebből, hogy lép: egy kínai Tesa Model X tulajdonosánál annyira betelt a pohár, hogy fizikai gombokat épített be a kijelző alá.

A panel látszólag könnyen felszerelhető, és lehet vele vezérelni például a klímát, az üléseket, vagy épp az ajtókat. Nyilván a beltér így már kevésbé letisztult, cserébe lényegesen jobban használható. Nem lennénk meglepve, ha sláger lenne a termékből.

Forrás: X - ray4tesla