Kínai Bobcat: helyben megfordul a Yangwang U8

2023.10.29. 06:13

A BYD az első kínai autógyártó, ami ott volt a Japan Mobility Show-n az elmúlt 47 évben, ez pedig elég nagy dolog. Ha már elmentek a kiállításra, beleadtak mindent, és megmutatták, hogy mire képesek a kínai ipar remekei.

Elvitték például a Yangwang U8-at, ami a BYD luxumárkájának hatalmas zászlóshajója. A túlzóan erős, 1197 lóerős, bő 5,3 méteres U8 olyan érdekes dolgokat tud, mint az úszás, vagy a helyben megfordulás.

Forrás: BYD - X
Forrás: BYD - X

Az U8 úgy fordul meg helyben, mint egy tank vagy egy Bobcat: az egyik oldalon előrefelé, a másik oldalon hátrafelé forognak a kerekek. Ezt a mutatványt prezentálták is, és bármennyire is haszontalan hülyeségnek tűnik, azért valahol mégis impresszív az ilyesmi egy 3,5 tonnás - tényleg annyi - autótól.

Elsőre akár még hasznosnak is tűnhet ez a tulajdonság, hiszen egy ekkora autónál minden parkolási segítség jól jöhet. Abba azonban érdemes belegondolni, hogy sok ilyen forduló valószínűleg gyorsan lenullázza a drága gumikat.

A hatalmas luxus-SUV úszási képességét nem demonstrálták, pedig az még ennél is extrémebb képesség. Nemcsak lebegni, hanem mozogni is tud a vészhelyzetekre kitalált módban, igaz, mindössze 3 km/h-s sebességgel.

Forrás: BYD - X