Vissza a múltba: tűzokádó Tesla, Marty McFly ajánlásával

2023.11.30. 06:08

A Vissza a jövőbe ma már egy filmtörténeti klasszikus: Brown doki és Marty McFly időn átívelő utazásai tökéletesen betaláltak a nézőknél, a filmnek ma is masszív rajongótábora van. De nem csak a karakterek váltak ikonná, hanem a filmben használt, átalakított DeLorean DMC-12 is, amiből doki megalkotta az időgépet.

Az évek során az időgéppé alakított DeLorean replikáját sok lelkes rajongó elkészítette már. Akad azonban olyan is, amikor egy karakteridegennek tűnő autóba kerül fluxuskondenzátor: például egy Tesla Model X-be.

A Model X elsőre tényleg abszurd választásnak tűnik, de igazából van a dologban logika, hiszen ennek is felfelé nyílnak az ajtajai és a filmes időgéphez hasonlóan ennek a működtetéséhez is rengeteg elektromosságra van szükség. A furcsa, de azért elég menő átalakítást az Egyesült Államokból származik, és az alkotója TMC-12X-nek nevezte el.

Az átalakított Teslát matt szürkére fóliázták, ami valamennyire imitálja az eredeti DeLorean szálcsiszolt kaszniját, illetve az igazihoz hasonló, vékony küllős felniket is felszereltek rá. A hátsó lámpákat fóliázással tették a DeLorean darabjaihoz hasonlóvá, a beltérbe pedig bekerültek a kötelező kiegészítők. Alap, hogy a fluxuskondenzátor se maradt ki.

Az autóra felkerült rengeteg – leszedhető – kiegészítő, amivel tényleg egészen úgy néz ki, mintha a DeLorean kövér tesója lenne. Még pink légdeszka is van benne, de a legjobb az OUTAGA5 rendszám, ami az eredeti OUTATIME önironikus változata.

De a TMC-12X-nek van egy ezeknél is vagányabb részlete, ugyanis van benne lángszóró. Ez azt a jelenetet hivatott imitálni, amikor a filmben a DeLorean eléri a 88 mérföld/órás sebességet, megtörténik az időugrás, és a kerekek után két hosszú tűzcsík marad a talajon. Ez abszolút nem passzol a Model X karakteréhez, de pontosan ezért jó poén.

Forrás: Cooper Thorne / theshopfl - Instagram