Megy a metró, jön a vonat

2014.12.11. 08:01

Autóipari hírsaláta

- Fizetős lehet az M0-s körgyűrű. A nol.hu hozta le az első olvasásra hihetetlen hírt, amit szerdán este megerősített az NFM is. Igaz, nem mindenhol kéne fizetni, de sok helyen még a gyűrűn belül eső autópálya szakaszra is kiterjesztenék a sarcot. Állítólag évi 5 ezer forintért lehetne megvásárolni a használatra jogosító matricát. Kattintson ide, és olvassa el Stump Bandi kollégánk témában íródott véleményét. A Facebookon máris alakult ellenző csoport, csatlakozni itt lehet.

- Rekordot döntött a BMW. Sosem produkáltak még ilyen jó eladási számokat. A tavalyi év novemberéhez képest 7,1%-os a növekedés. A BMW autóeladások 9%-kal, a motoreladások 7%-kal nőttek. Egyedül a Mini produkált gyengébb számokat, ott 3,3%-os visszaesés történt. (BMW)

- Ha tegnap kihagyta, olvassa el ma, hogy mi az a tíz fogás, amivel litereket spórolhat.

- A Porsche megerősítette, hogy eladták az összes 918 Spydert. Ez azért felettébb meghökkentő, mert a hibrid hiperautó ára 650 ezer angol fonttól, azaz nagyjából 250 millió forinttól indul. További részletek a hírünkben.

Közlekedési koffein:

- Újra járható az M5-ös autópálya Szeged felé. Korábban a pálya 96-os kilométerénél felgyulladt egy kamion, ezért volt szükség a lezárásra. (MTI)

- Több II. kerületi útszakaszt is lezárnak a fonódó villamoshálózat építése miatt. Ma a Lipthay utcát a Bem rakparttal összekötő útszakasz van soron. A Lipthay utcából Buda felé az ideiglenesen kétirányúsított Bodrog utcán keresztül lehet kihajtani. A Fekete Sas utcát is lezárják a Bem rakpart torkolatánál, a Margit híd déli felhajtója felé csak terelt útvonalon lehet eljutni. (BKK)

- Péntektől vasárnapig sürített adventi menetrend szerint utazhatunk a BKV-val a fővárosban. Részletek itt.

- A Kálvin téri MOL Bubi gyűjtőállomás műszaki meghibásodás miatt nem üzemel. (Forrás: Molbubi)

Cukor

- Megjött a legelndás Mad Max következő részének, A harag útjának második előzetese. Egy biztos, durva lesz.

- Attól tart a Red Bull Racing, hogy az idén 19-ből 16 futamot nyerő, természetesen mindkét vb-t simán behúzó Mercedes fölénye jövőre nem hogy csökkenne, nőni fog. Állítólag találtak még 70 lóerőt a polcon. Részletek a Sportgézán.

- A 444.hu-n megjelent Az év tizenegy legszebb sportfotója közé befért egy autós témájú is a német WRC-ről:

- Nem újítják fel a 3-as metrótírja az Index. Bár a kormány finanszírozta korábban a kisföldalatti vagy a 3-as metró felújításának, illetve a Gödöllői HÉV és a 2-es metró összekötésének az előkészítését, ezek mégis kiestek a kosárból. Ezek helyett vasúti fejlesztések szerepelnek a tervekben.

- Kigyulladt egy csuklós Neoplan Miskolcon, a tűzoltóknak kellett a lángokat megfékezni.

Részletek és videók a veke.hu-n.

Anno

- Ezen a napon született 1902-ben Joe Ashmore brit autóversenyző.

- 1991-ben ezen a napon halt meg Bud Rose amerikai autóversenyző.

- Pont tíz éve, ezen a napon mutatta be Karotta a 6-os BMW-t a TCTV-ben. Kattintsanak ide, ha csúszkáló 645i-t akarnak nézni.

Hab

- Ma Árpád, Árpádina, Artúr, Damáz, Dániel, Daniló, Dános, Szabin és Tonuzoba napja van. Éljenek soká!

- Jelenleg 2 fok van, várhatóan nem is lesz több mint 4. A Napot sem nagyon fogjuk ma látni, mert eltakarják a felhők. De legalább nem esik ma. (Időkép)

- Végezetül pedig nézzék meg, hogy fut egy orosz rendőr, ha az autót túl lassúnak találja. A találat az Index Mindeközbené.