Vajon az új Mustang lenyomja a Camarót?

2015.11.26. 08:26

November 26 van, csütörtök, Virágok névnapja. Ez az alkotmány napja Indiában, valamint a Guzzolini Szent Szilveszter itáliai apát emléknapja, aki megalapította a szilvesztrinus bencés kongregációt a katolikus egyházban. Nem lesz kánikula, az átlagos hőmérséklet 4 fok körül alakul napközben, de ez előreláthatólag jövő keddig csak nőni fog. Öveket becsatolni, ez itt a Hidegindító!

Tegnap a TC-n

 • Máth Dávid összeszedte, hogy melyik az a 11 Instagram profil, amit egy rendes autóbuzinak követnie kell. Irány a poszt!
 • Zách Dani összeszedte és megmutatta, hogy hol lesznek a szupertraffipaxok. Nézze meg ön is!
 • Csikós Kia prototípusokat tesztelt Koreában. Ha kíváncsi, hogy milyen autó a Niro, kattintson ide.

Így javítják a problémás VW dízeleket

Persze az rácsozott kis cső önmagában még nem varázsol megfelelő kibocsátási értékeket, a motorvezérlő szoftvereket is frissíteni kell a normák betartásához.

Mustang vagy Camaro?

Régóta éget a kérdés, hogy vajon melyik amerikai izomautó lehet jobb? A válaszra már nem kell sokat várnod, mert a Motor Trend összemérte az új Mustangot a Camaroval. Ráadásul rögtön a legerősebb változatokat eresztették össze, a Shelby GT350R-t és a Z/28-at.

TC Anno

November 26 úgy látszik az érdekes autók napja a Totalcaron, ha visszanézzük a teszteket.

 • 2001-ben Szekeres W. Stevie Dacia SupeRNovát tesztelt. Tovább>>>
 • 2002-ben Winkler egy Fiat Ritmo Abarthot mutatott be. Tovább>>>
 • 2005-ben pedig Csikós helyezte el a térképen a 250 lóerős Saab 95 Aerot. Tovább>>>

Melyik kéne?

 • 219
  Saab 95 Aero
 • 151
  Fiat Ritmo Abart
 • 20
  Dacia SupeRNova

Gazzal benőtt új autók Budapesten

A Szellemvárosok blog talált egy telepet, ahol az egykor drága, új Roverek vártak további sorsukra, még a növényzet keblére nem ölelte őket. Ha kíváncsi, hogy történhetett ez meg, irány a blog!

 A nap videója

A Black Friday, magyarul fekete péntek a hálaadást követő első péntek Amerikában, ami ott hagyományosan a karácsonyi bevásárlás kezdete. Ezért a boltok ilyenkor hatalmas akciókkal várják a vásárlókat. Nem egyszer előfordult, hogy tömegverekedés tört ki ilyenkor.

A Nissan most a Hoonigan csapattal karöltve készített egy 360 fokos driftvideót a fekete péntek apropóján. Az egyenként 1000 lóerős Nissan 370Z-knek egy kihalt gyárépületben keni két driftbajnok: Ryan Tuerck és Chris Forsberg.

A Totalbike hasábjai még mindig tömve vannak milánói újdonságokkal. Ha egy kicsit is érdekelnek a motorok, érdemes ide kattintani.

Közlekedési koffein

 • Elkészült a Debrecen és a romániai Szatmárnémeti között tervezett kerékpárút újabb, Nyírbátor és Nyírmeggyes közötti szakasza. A Debrecen és Szatmárnémeti közötti kerékpárút, amelyet fontos turisztikai útvonalnak is szánnak, mintegy 130 kilométer hosszú lesz.
 • Pótlóbusz jár a kisföldalatti helyett a hétvégén esténként. A BKV szakemberei vágányfelújítást végeznek az 1-es metró vonalán. A buszok a Deák Ferenc tér és a Mexikói út között szállítják majd az utasokat.
 • Pótlóbusz jár a HÉV helyett a Batthyány tér és Békásmegyer között hétvégén. A Szentendrei út városközpont felé vezető útpályáján körülbelül hatvan méter hosszúságban lezárják a külső forgalmi sávot is az épülő gyalogosfelüljáró acélhídszerkezetének beemelése miatt.

Támadnak a Corsa-kannibálok

A brit rendőrség nyomoz, hogy ki lehetett az, aki az elmúlt két évben több mint 500 Corsa és Astra megcsonkításáért felelős. Jellemzően hajnali 2 és 4 között történtek a bűntettek, a tulajdonosok háza előtt. Egy helyi szaklap azzal magyarázza a típusválasztást, hogy a Corsa jellemzően kezdő fiatalok autója, akiknek az átlagosnál gyakrabban lehet szükségük karosszéria cseredarabokra. Forrás: Guardian

Kíváncsi vagy mennyit ér az autód? Papp Tibi mai cikkéből megtudhatod.

Anno

 • 1941-ben ezen a napon indult meg Pearl Harbor felé az első japán légiflotta
 • 1976-ban ezen a napon válik bejegyzett védjeggyé a Microsoft
 • 1989-ben ezen a napon volt a „négy igenes” népszavazás Magyarországon

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Csilingel a villamos? Dudál a busz?

A Napi.hu elárulja, hogy mennyibe kerülnek a buszok és villamosok útját álló parkoló autók, illetve mit érdemes tenni ilyen esetben. A teljes cikket ide kattintva érhetik el.

A nap képe