Az év kifogása, amit rendőrnek mondtak

2015.12.29. 08:24 Módosítva: 2015.12.29. 08:37

Szép reggelt mindenkinek december 29-én, Tamás és Tamara napján, a napon, amikor az utolsó bejgli-csücsköt rágcsáljuk a reggeli kávé mellé. Annak ellenére, hogy már csak három nap van hátra az évből, továbbra is inkább késő őszre, mint télre emlékeztet az időjárás: a délelőtt uralkodó ködöt a száraz, északkelet felől érkező szél söpri majd ki. Innentől kezdve felszakadozik a felhőzet, és délutánra egyre több helyen süt majd ki a nap. Ezen a napon született Chris Barnes, a Cannibal Corpse alapítója, és bár emiatt indokolt lenne egy általa írt dallal kezdeni a napot, de a Hammer smashed face talán egy kicsit megtörné az ünnepek ívét. Szerencsére Dexter Holland is ma ünnepel, aki amellett, hogy a The Offspring szövegírója, énekese, és gitárosa, még molekuláris biológiában is komoly eredményeket ért el kutatóként. Ma mégis inkább zenei tehetségét értékeljük, ezért jöjjön a The Kids Aren’t Alright:

Tegnap a Totalcaron

  • Winkler egy remek Volvo S60 Polestart hajt meg, de vajon mire elég 350 lóerő?
  • Perkó Rudi pedig megírt egy Fiat-Chrysler visszahívásról szóló hírt, amely egy sminktükör hibájára vezethető vissza.
  • Továbbra is szórja koncait a hiéna, a még futó és már lezárt kihívásokért kattintsanak.

A nap baklövése

A 23 éves Mary Lambright karácsony napján leszakított egy 1880-ban épült hidat. Tette ezt Indiana államban, 30 tonnás nyergesvontatójával, ám nem is ez, hanem a kifogása a legabszurdabb. A sofőr azt állította a helyszínelő rendőröknek, hogy hiába látta a 6 tonnás korlátozó táblát, nem tudta, hogy az fontba átszámolva mennyi, így ráhajtott az ötször nehezebb teherautóval. A baleset szempontjából talán fontos adalék, hogy a hölgy csak idén szerezte meg a jogosítványát. Szerencsére senki sem sérült meg, és Ms. Lambrightnak is csak egy 135 dolláros büntetést kell majd befizetnie, ellenben a szállítmányozó cégre komoly jogi tortúra várhat. (Jalopnik)

Napi lista

A Road & Track csapata tudja jól, hogy melyik az a mondat, amit a legtöbb autókat szerető ember életében egyszer elmond: egyszer az életben lesz egy Ferrarim. Épp ezért összeszedtek tíz autót, amelyek ára most jár a mélyponton. Sajnos egy használt Astrára így sem fogják elcserélni, de Ferrari mércével bele lehet futni néhány jó vételbe.

Autóipari hírsaláta

  • Már megint a japánok járnak jól: jön a Suzuki Alto Works. Ez egy mérgesített változata lesz az Altónak, de a szigetországon kívül nem kerül forgalomba. Mivel meg kell felelnie a helyi kei-autó szabályoknak, ezért nem lehet nagyobb a motorja 660 köbcentinél. A turbót viszont semmi sem tiltja, így 64 lóerő viszi az alig 610 kilós gépet. Az autó többi részét is a megnövelt teljesítményhez igazították: feszesebb futómű, és nagyobb fékek teszik biztonságosabbá a száguldást. A mindössze 246 centis tengelytávval elég szórakoztató lehet az Alto. (CarScoops
  • 540 millió forintnyi dollárért adta kel egy Mercedes 300 SL-t, ráadásul nem árverésen, hanem két magánszemély között zajlott az üzlet. Az 1954-es autó mindössze 86 ezer kilométert futott, és az ezt igazoló dokumentáció is teljes, valamint jár hozzá az extraként rendelhető Nardi kormány is. Az autó azért is érdekes, mert soha ennyiért előtte még nem cserélt gazdát 300 SL. (GtSpirit)
  • A Rolls-Royce régóta szolgálja már ki a gazdagnál is gazdagabb, egyediségre vágyó ügyfeleit. Legutóbbi különlegessége a szaudi királyi család részére készült. A Red Diamond fantázianevű autó egyedi fényezést, különleges bőrbelsőt, és 41 darab gyémántot is kapott. Vevői szemében valószínűleg mégsem ez, hanem a plakett a legfontosabb, amelyen a következő olvasható: One of one.(Carbuzz)

Kerüld el a dugót!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!

Az igazi gépész pornó

Egy Darracq 200hp, amelyet 2006-ban indítottak be, 97 év után először. Eleinte kicsit ráz, aztán életre kel a nyolc dühös henger, és hihetetlen tisztelet ébred a sofőrök iránt, akik 1905-ben, Daytona Beachen 197-ig hajszolták a kerekekre szerelt motort. 25400 köbcenti, 140 mm-es lökethossz, és hengersoronként egy karburátor, mindez olyan kerekeken, amelyeknél a biciklimen is vastagabbak vannak. Ráadásul elöl még fék sincs. Ennek fényében igazán bátor, amit a goodwoodi hegyi felfutón művelnek vele.

Közlekedési koffein

  • Továbbra se felejtsék ellenőrizni a BKK ünnepi menetrendjét, mielőtt bárhova is elindulnának. A részleteket itt találják.

A nap csalódása

Eladó a Halálos Iram sorozat első részében használt Volkswagen Jetta. A Jesse karaktere – Chad Lindberg játsza - által használt gépet Arizonában bocsájtják árverésre. A jellegzetes optikai tuningon túl egy beépített Playstation, valamint spéci hangcucc várja a kedves vevőt. Aki viszont turbós VR6-ot sejt a gépháztető alá, az csalódni fog, ugyanis a Jetta a gyári, kétliteres motorral fut, négysebességes automata váltóval. Így még a film hírhedt visszaváltásait sem lehet eljátszani.(Road & Track)

A Totalcar mai ajánlata

Levelet kaptam nemrég, alig pár nappal azután, hogy az új 190-esünkön motortartóbakokat cseréltünk Bálinttal. A tárgy csak ennyi volt: EFY. Azonnal tudtam, hogy a Kati régi 190-esérőlvan szó, amely nyolc éven át hűen szolgált nálunk és nagy-nagy szeretetnek örvendett. Lehet elfelejteni egy ilyen autót? - A Csikós család igáslova visszatér, és szebb, mint valaha. Olvassák el egy elégedett használtautó-vásárló levelét

:(

Nem rég érkezett a hír, hogy meghalt Lemmy. A Motörhead legendás frontemberét 70 évesen érte a halál, a rák egy igen agresszív fajtája támadta meg. Utolsó két napját családjával, és kedvenc játékgépével töltötte. Legyen neki könnyű a föld.