Mire készül a BMW az M5-tel?

2018.01.09. 08:20

Ezek mire készülnek?

A BMW közzétett egy videót, amin az látszik, hogy drift közben tankolnak meg egy M5-öst. Valamiféle rekordról van szó, ha tippelni kéne, akkor a leghosszabb meg nem szakított driftre készülnek. Ez most fontos a BMW-nek, hiszen összkerekes lett az M5, ami a hithű BMW-sek szerint megöli a játékosságot, viszont egy ilyen rekord bizonyítaná az ellenkezőjét és jól megmutatja a kapcsolható első hajtás képességeit. Amellett, hogy borzasztó felesleges mutatványról van szó, a menet közbeni tankolás elég látványos, főleg, hogy az üzemanyagot szállító M5-ös is driftelve közelíti meg a rekorder-autót. Mellesleg sokat elmond a csúszás hosszáról, hogy az autót meg kell tankolni közben, igaz, az látszik a felvételen, hogy egy kisebb térfogatú, biztonsági tankot építettek be. 56-60 liter üzemanyagot nyomnak át mindössze 15 másodperc alatt, vagyis már csak a menet közbeni gumicserét kell feltalálni a korlátlan drifteléshez. Az látszik, hogy egy locsolt felületen megy az autó, vagyis a gumi nagyon lassan kopik, viszont az is érdekes, hogy a pilóta hogy bírja a folyamatos körbe-körbe csúszást. Akárhogy is: a videó végén látható dátum alapján ma minden kiderül. 

Ezek mennek

  • Az eredeti Plymuth Superbird a hetvenes évek ikonikus versenyautója volt, a Plymuth a Nascarban indította. Az autó a Road Runnerre épült, ám komoly aerodinamikai változtatásokat végeztek rajta, hatalmas szárny került rá és jellegzetes orr-idom. Most Rain Prisk virtuáltuner rajzolta rá a kiegészítőket a Dodge Challenger ma kapható változatára, és nem is áll neki rosszul, ráadásul az egykori Plymuth (2001-ben szűnt meg) a Dodge leányvállalata volt, vagyis autentikus az alap. Habár valahogy talán át lehetne nyomni a közlekedési hatóságokon egy ennyire radikális gyári autót, nem valószínű, hogy valaha készül ilyen modell a Dodge-nál. (CS)
    dodge-challenger-superbird-rendering-0
  • Jó évet zárt a McLaren, 2017-ben több autót adtak el, mint egy évvel előtte. Tavaly 3340 autót vettek át az ügyfeleik, míg 2016-ban 3286-ot. A növekedés 2016 és 2015 között volt megdöbbentő, ugyanis három éve mindössze 1654 kocsi ment el. Az eladások kétharmadát a Sport modellek adják, mint az 570S és az 570GT, ráadásul ezek vonzották be a legtöbb új vevőt a cég számára. A legerősebb piac Észak-Amerika, csak ide 1234 autót szállítottak. Ehhez sokat hozzátesz, hogy tavaly novemberben Pennsylvaniában nyitottak egy kereskedést, amely az egyetlen wokingi központ mellett. Annyira fut a szekér, hogy növelni kell a kapacitást, ezért a szénszálas alkatrészek gyártását kiszervezik egy yorkshire-be, egy új üzembe. (MA)

Útinform

A Hidegindító megjelnéséig az Útinform a következő híreket hozta. 

  • Torlódik a forgalom Budapest felé többek között az M3-as autópályán az M0-s csomóponttól, M2-es autóúton Sződliget és Dunakeszi között, a 10-es főúton a solymári körforgalomtól, az 51-es főúton Dunaharasztinál, valamint Halásztelektől befelé a II. Rákóczi Ferenc úton.
  • Az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál a kilépésre váró kamionsor hossza meghaladta a 3 km-t. A személygépjárművek kilépése egyelőre akadálytalan, folyamatos.
  • A 4-es főúton Debrecenben, a 228-as km-nél két gépkocsi ütközött össze. A Kassai úton Mikepércs felé közlekedők sávlezárásra készüljenek.

Waze!

Megerősítjük együttműködésünket a Waze-zel, vagyis a legnépszerűbb, magyar autósok tízezrei által használt, közösségi alapú útvonaltervező szolgáltatással, így a következő napoktól egyre részletesebben tájékozódhattok majd az ország bármely pontján várható forgalomról, torlódásokról, útépítésekről és persze rendőrségi jelenlétről, mindezt élőben. Jelmondatunk: még több időt az ágyban, kevesebbet a volán mögött. Nagyítsatok a térképen a környéketekre!