Black Rocco, a 370 lovas Volkswagen

2009.11.04. 18:44

Fronthajtás több mint 500 Nm-rel? Ehhez már kell bátorság.

Tuninggal javítani is lehet egy jautón, de sokkal könnyebb rontani. Mi ez utóbbi kategóriába sorolnánk az MR Car Design átalakított Volkswagen Sciroccóját. A klasszikus német iskola: sok lóerő, nagy kerék, széles karosszéria, dísztelen fényezés. A kétliteres Volkswagen turbómotort 370 lóerőig húzták, és van ott még 519 Nm-nyi nyomaték is, ami önmagában szép eredmény, de a korlátozottan önzáró differenciálmű ellenére kevéssé hihető, hogy a felhasználók többsége képes lesz kihasználni a teljesítményt. Ronggyá füstölt gumikat és árokból összelapátolt lökhárító-darabokat vizionálunk: hiába a Hankook S1 Evo gumik és a 20 hüvelykes felnik, ekkora erőt képtelenség maradéktalanul átvinni az első kerekeken, már ha nem profi autóversenyző valaki.

A Black Rocco ugyan utcai autó, de a motoron kívül a többi alkatrész is versenypályán való használatra termett, a betonkemény, állítható KW futóműtől a 355 mm-es Stoptech fékeken keresztül a földig lógó Rieger idomokig. Ennek ellenére nem kételkedünk benne, hogy utcára is eladnak majd néhány példányt, neonos hülyegyerek-autónak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.