Kémfotón a következő Polo Classic

2009.11.11. 18:19

A Volkswagen visszatérhet a szűkség-szedánok piacára, a Renault Thalia és a Chevrolet Aveo babérjait megtépázni.

Mostanság nemigen találkozhattunk Volkswagen jelvényes, lépcsős hátú kisautóval, de nem is volt rá szükség: a Skoda Fabia szedán és a Seat Cordoba helyt állt a kis családi autók piacán. Ez a helyzet azonban változhat: a Skoda és a Seat épp nem kínál négyajtós kiskocsikat, az új Polo lépcsős hátú kivitelét azonban már tesztelik. A képek alapján nem is tűnik olyan aprónak az autó: méreteiben inkább emlékeztet a Fiat Lineára, vagy a Dacia Loganra mint például a Renault Thaliára: az az érzésünk, átlagos termetű felnőttek számára bőségesen elegendő lesz az utastér helykínálata, és a kategóriában kötelező 500 literes csomagteret is biztosan kiadja a forma.

Az új Polo szedán sokkal fontosabb modell lehet, mint közvetlen elődei. Nem csak Európa keleti részén, a Közel-Kelet egyes országaiban és Dél-Amerikában csinálhat karriert, de a hírek szerint a világ két legnagyobb autópiacán, Kínában és az Egyesült Államokban is bevetik majd. Mindkét nagy piacon népszerűek a kis szedánok – újabban Észak-Amerikában is mutatkozik érdeklődés az ilyen típusok iránt – így ez lehet a Volkswagen következő világautója.

A típus a pletykák szerint már januárban látható lesz, méghozzá egy szokatlan helyszínen, Indiában, az Új-Delhi Autó Expón, de Európában is felbukkan majd, márciusban a Genfi autószalonon.