A jövő Alfa arca, Bertone szerint

2010.02.03. 06:45

Lehetséges, hogy épp ilyen lesz a jövő Alfa Romeóinak tekintete – attól függően, hogy a közönség hogyan reagál.

bertone

A Stile Bertone – két másik formatervező céggel, a Pininfarinával és az Italdesign-nal együtt – a gyáriak megrendelésére készít Alfa Romeo tanulmányautót az idei Genfi Autószalonra. Az autómárka ezzel egy korábbi hagyományt folytat, hiszen a jelenlegi Alfák egy részének stíluselemei is tanulmányautókon jelentek meg először. Úgy tudjuk, ez a mostani ötletparádé arra szolgál, hogy a 159-es, a Brera és a Spider utódainak formáit megtalálják. A Bertone egyelőre csak az autó orrának vázlatát tette közzé: a tervezők lényegében összevonták az Alfa jellegzetes pajzs-hűtőrácsát a lámpatestekkel, amelyek így egyetlen háromágú formát alkotnak az autó orrán.

Úgy tudjuk, a Bertone két, hasonló orrkialakítású tanulmányt is kiállít Genfben, egy négyajtós, négyszemélyes, és egy kétajtós, sportosabb autót.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.