20 éves a Renault Clio

2010.02.12. 15:03

20 év és több mint 10 millió eladott példány után a Renault úgy döntött, különleges, ünnepi kiadású modellel örvendezteti meg a vásárlókat.

20 év, több mint 10 millió eladott példány szerte a világon és két Év Autója Díj (Car of the Year). Röviden így foglalhatjuk össze a Clio sikereit. A Renault PR-osai persze nem állnak meg itt, hozzáteszik: soha egyetlen más autónak sem sikerült kétszer megszerezni a fent említett COTY díjat.

A modell 20. születésnapja alkalmából különleges kiadású Cliókkal örvendezteti meg a vásárlókat a Renault. A limitált példányszámú autók megkülönböztető jele ennyi lesz csupán: 20th.

Nem csak a Clio RS-ből lesz különleges kivitelű, készül 20th a sima három- és ötajtós, sőt a kombi változatból is. Mindnek lesz egy kis „20th” felirat a B oszlopain és szépen csillogó, fekete színű betét az első lökhárítóján, valamint az oldalsó visszapillantó tükrökön. A fekete és fehér színben pompázó kocsiknak a teteje is sötét lesz. Az utastérben mindent bőr borít, még a műszerfalon is jól látható a varrás.

Az autót márciusban kezdik forgalmazni.