BMW, Mercedes, Audi: ez a sorrend

2010.07.12. 08:04

Nem csak megszorongatta, le is nyomta az első negyedévben az Audi a Mercedest, ami az eladási számokat illeti. De az új E-osztály akkora sikert aratott, hogy a stuttgartiak visszaelőztek a féléves számok alapján, viszont a BMW változatlanul magabiztosan tartja az első helyét.

Régóta kardozik a két bajor prémiumgyártó, hogy melyikük érdemli a dobogó legfelső fokát, de ami az eladási számokat illeti, egyelőre nem lehet megszorongatni a BMW-t. 585 755 járművet adtak el 2010 első félévében, ami mintegy harmincezerrel több, mint amennyit az Audinak sikerült ugyanebben az időszakban. Ráadásul a Mercedes, aki elegánsan a háttérből figyeli az eseményeket, visszavágott az Audinak: ha nem is sokkal, de 1750-nel ők is több autót értékesítettek.

Érdekesebb ennél, hogy a tavalyi évhez viszonyítva mindhárman jelentős növekedést könyvelhetnek el. Az Audi 19,1%-ot, a Mercedes 15,2-t, a BMW 14,1-et – vagyis ezt a versenyt az ingolstadtiak nyerték, nem utolsósorban kínai sikereik miatt. Ha a tendenciát nézzük, valószínűleg csak idő kérdése, hogy az Audi mikor veheti végre birtokba a prémiumgyártók trónját.