Már a Renault is Audi-orrot visel

2010.09.03. 10:52

A single frame ragályos betegségként terjed az autógyártásban – már a franciáknak sem jut eszükbe jobb. A Peugeot már korábban bevetette az üvöltő száj motívumot az 508-ason, és most a Renault is így rajzolta át a Lagunát.

A tervezőknek persze nem volt sok mozgásterük, hiszen egy ilyen modellfrissítés során csak néhány alkatrész megváltoztatására van pénzügyi keret, de a krómmal megpakolt, duplán vigyorgó első lökhárító teljesen idegenül hat a Laguna nyúlánk, letisztult karosszériájára akasztva. Az összkép így meglehetősen zavaros, bár az ilyesmi ízlés dolga. A többi változtatás nem tűnik túl jelentősnek, bár a Renault egyelőre nem ment bele a részletekbe. Annyit tudunk biztosan, hogy az eddig csak a GT változathoz kínált kormánykerék mindenütt elérhetővé vált, és a dízelmotorok is fogyasztáscsökkentő kúrán esnek át.

Az átdolgozott Lagunát szeptember végén mutatják be Párizsban, de már novemberben kapható lesz Európa legtöbb országában.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.