Visszatér a Porsche a Forma–1-be?

2010.10.08. 16:15

Nem vicces, hogy a Porsche és az Audi egymással versenyez Le Mans-ban – nyilatkozta Matthias Müller, a Porsche új vezérigazgatója. Nem teljesen világos, hogy mire utalt ezzel, hiszen nem egy kategóriában indulnak, de egyértelművé tette, hogy a Volkswagen-konszern új motorsport programjában a Porsche a Forma–1-es indulást szeretné kilobbizni.

Hónapok óta újra és újra felröppen a hír, hogy a Volkswagen konszern valamelyik márkájával beszállna a Forma–1-be. Néha cáfolatokat terjesztenek, néha viszont olyan kijelentések hangzanak el legmagasabb szintről, amelyekből arra lehet következtetni, hogy komolyan fontolgatják a belépést. Ezúttal a Porsche-vezér nyilatkozott a Financial Times Deutschlandnak, hogy a zuffenhauseniak mindenáron vissza szeretnének térni a motorsport királykategóriájába.

Ezzel kezd körvonalazódni a konszernen belüli kötélhúzás: Volkswagen márkanévvel a WRC-ben és a NASCAR-ban indulnának a németek, az Audi maradna a hosszú távú versenyzésnél, míg a Forma–1-ben a nyolcvanas években már sikeresen szereplő Porsche visszatérhetne Bernie Ecclestone sorozatába. Persze mindez csak spekuláció, de az eddigi verziók közül ez tűnik a leglogikusabbnak.