Kiszivárogtak az új Audi A6-os képei

2010.11.30. 17:00

A gyári fotósorozat megtalálta az útját a nyilvánosság felé – egy holland oldalon jelentek meg először az új Audi képei.

Bár teljesen új modellről van szó, nagy meglepetés senkit nem érhet, aki ismeri az Audi tervezőinek korábbi munkáit. A farrész egyértelműen az A4-es mintái alapján készült, elölről az A7-es és az A8-as sémái fedezhetők fel – csak a tetővonal egyedi többé-kevésbé, bár az meg az elődmodellről lehet ismerős. Valamelyest erősödött ugyan az autó szedán-jellege, mintha a csomagtartó az autó teljes hosszából nagyobb részt foglalna, de összességében egy újabb egyen-Audi született, amely szépen illik majd a korábbi modellek sorába. A műszaki részletekről egyelőre nincsenek biztos információink, bár meglepődnénk, ha akadna olyan motor, vagy más főegység, amelyet az A4-esből vagy az A7-esből ne ismernénk. Ha hihetünk a pletykáknak, az A6-osból már nem készül V8-as változat, a csúcsmodellbe várhatóan a 3 literes, kompresszoros TFSI V6-os kerül.

Az új A6-ost várhatóan heteken belül bemutatják hivatalosan is, így akkor biztosan megismerhetjük a jelenleg még hiányzó részleteket is.