Luxuskupé lesz a Renault Lagunából

2011.03.16. 17:08

A franciák változtatnak az eredeti koncepción: a nagy családi autót valami izgalmasabb váltja, ám a flottás vásárlóknak sem fordít hátat a Renault.

fs

A Laguna három generációt ért meg a Renault nagy átlagautójának szerepében, de a negyedik autó, amely ugyanezt a nevet viseli, már teljesen más vásárlókört céloz. A Renault termékfejlesztési igazgatója, Beatrice Foucher azt mondja, jóval ötletesebb terméken dolgoznak – a pletykák szerint egy négyajtós kupén, amely leginkább az Audi A5 Sportbackre emlékeztet majd. Ezzel persze feladnák a céges flotta-piacot és azt a néhány családot, amely ragaszkodik a hagyományos személyautókhoz. Épp ezért a mai Laguna helyére egy másik, valamivel még tágasabb modell érkezik, várhatóan a dél-koreai Samsung tervezőitől. A pletykák szerint a Latitude következő változata, egy jó tágas átlag-szedán veszi át a Laguna szerepét.

A Renault kínálatában nem ez lesz az egyetlen nagyobb változtatás: az Espace utódja is merészebb stílusú lesz, mint az eddigi generációk, viszont itt is készül egy kisebb hétüléses egyterű, amely részben átveheti a típus szerepét. Ugyanakkor a franciák a kompakt szabadidő-autók piacán is erősítenek: a következő Nissan Qashqainak már lesz Renault változata is, módosított formatervvel, de azonos műszaki tartalommal.