A Renault legújabb lidlis pezsgője

2011.04.03. 16:36

Bár a Samsung jól csengő márkanévnek számít a szórakoztató elektronikában, autókkal még nem érdemelték ki Európában az elismerést. Éppen ezért nem valószínű, hogy a frissen bemutatott SM7-est Európába is elhoznák, de könnyen lehet, hogy Renault emblémával visszaköszön még.

Titokban már átlopakodtak a Samsung autók Európába, csak ezt nem verték nagy dobra. Mind a Renault Koleos, mind a Latitude koreai származék, de a Renault és a Nissan közös padlólemezeire épülnek, vagyis nem beszélhetünk önálló tervezésről. Ugyanígy az SM7-es is a franciák D platformját hasznosítja, csak kicsit nyújtott formában, vagyis még a termetes Latitude-nél is nagyobb.

A Szöuli Autószalonon bemutatott új limuzin formaterve annyira jól sikerült, hogy egyáltalán nem csodálkoznánk, ha hamarosan megjelenne nálunk egy Renault-emblémás klónja is. Igaz, egyelőre csak V6-os benzinmotorokat emlegetnek, biztos bele lehet faragni egy izmosabb dízelmotort is, amivel jobban el lehetne adni Európában. Addig a Latitude bájaival kell vigasztalódnunk.