Kiszivárgott az Audi következő dobása

2012.02.24. 12:16

Korábban csak homályos, gyenge minőségű képeken láthattuk az A3-ast, most azonban a gyári fotók kerültek nyilvánosságra, kiváló minőségben. Így már egész biztos, amit eddig csak sejthettünk: ezt az Audit sem a kreativitás parádéja adja majd el, a típus kedvelői azt kapják, amit elvárhatnak.

A formaterv legalábbis azt mutatja, hogy nem csináltak mást, mint az új MQB platformra is rákasírozták a jól ismert Audi stíluselemeket. A letört felső sarkú hűtőmaszk és a lámpák formája nem különbözik látványosan a manapság bemutatott nagyobb Audik megfelelő alkatrészeitől, a méretek és arányok pedig egyértelműen azonosítják a modellt – ez csak egy A3-as lehet – de a konkrét típusra kifejezetten jellemző formákkal egyáltalán nem találkozhatunk. Amit az Audi művel, az a maga módján az uniformizálás csúcsa, de úgy néz ki, ez a vásárlóknak a legkevésbé sem fáj, sőt, sokakban inkább bizalmat ébreszt.

Az autó belülről egy hangyányival érdekesebb, de ez is a képeken szereplő narancs-szürke kárpit-kombinációnak köszönhető. A műszerfal viszont inkább egyszerű és elegáns, mint jellegzetes: itt is az az elsődleges üzenet, hogy egy Audit látunk, hogy melyiket, az majdnem mellékes. Műszaki szempontból sem várhatók meglepetések, a Volkswagen csoport szabvány-megoldásaiból építkezhettek az Audi tervezői. A padlólemez az új, moduláris MQB struktúrának az a változata, amely a következő VW Golf alá is bekerül majd, 1,2-2 literes TSI turbómotorokkal és 1,6-2 literes TDI dízelekkel.

Van persze számos részlet, amely egyelőre nem ismert, de ezekre is fény derül hamarosan, hiszen március első napjaiban, a Genfi Autószalonon megtartják a hivatalos premiert.