Egy hónap, és itt az új Golf

2012.08.06. 15:44

Míg a BMW maga is terjeszti az állítólagos kémfotókat, a VW szép csendben fejlesztgeti a technikát. Annyira ügyesen rejtegették a következő Golf prototípusait, hogy csak most, a bemutató előtt egy hónappal eszmélünk fel, hogy nem is tudjuk, milyen lesz.

Persze van néhány fotó anorákba csomagolt kísérleti autókról, de a valódi formával kapcsolatban csak találgatni tudunk. Nagy meglepetésekre mondjuk nem számítunk a Volkswagentől - nagy összegben mernénk fogadni, hogy az egyenarcot kapja ő is - a német Auto, Motor und Sport pedig meg is rajzolta, mit várhatunk. A legfontosabb változás amúgy is a ruha alatt lesz, hiszen a hetes Golf a VW új, moduláris MQB padlólemezére épül.

Ezzel a platformváltással tartják a wolfsburgiak a megszokott Golf-ritmust, amely minden második generációnál hoz nagyobb változást. Ezúttal pár centi tengelytáv-növekedést és pár milliméterrel alacsonyabb autót ígérnek, valamint kívül-belül a prémium-márkák felé törekvő megoldásokat. Nincs könnyű dolguk, hiszen házon belül ott a Polo, amely erősen a nyakára mászott a hagyományosan legsikeresebb Volkswagennek, másfelől pedig meg kell tartaniuk a távolságot az Audi A3-ashoz.

Míg a gyártást a napokban indították be Wolfsburgban, a hivatalos ősbemutató szeptember 4-én lesz, a berlini Nationalgalerie-ben. Nem sokkal ezután, a szeptember végén nyitó Párizsi Autószalonon is nyilván a Golf lesz a fő attrakció a VW standján, és az év végére már a szalonokba is eljut a vadonatúj kompakt.