A gyárban kapták le a Ferrari F70-est

2012.11.15. 18:01

Egy rövid fotósorozattal nyújt bepillantást az Enzo utódának készítésbe a Ferrari. Az F70-esről már szinte minden lényeges adat nyilvános egy ideje, azonban ez az első alkalom, hogy a belső kialakításról kiderül bármi.

A most közölt képek ugyan keveset mutatnak, azonban a félig-meddig berendezett utastér, és a szándék maga, miszerint a gyár poszttol képeket a készítésről mind azt mutatják, hogy közel gyártásérett az autó. Az új csúcsmodell egyik különlegessége, hogy vázszerkezete tisztán karbonszálas műanyagból készül, így nem csak az eddig gyártott leggyorsabb, de a legerősebb Ferrari is lesz egyben. A mesteri karosszériát, amely ezeken a gyári fotókon is látható, a Párizsi Autószalonon leplezték le. Akkor kiderült, hogy mindössze hetven kilogrammot nyom, azaz 20 százalékkal könnyebb, mint az előd, az Enzo váza.

A közeljövő szuperspotkocsiját egy 6,3 literes motor hajtja majd, amely megtalálható az FF-ben, és az – utakon a napokban debütáló – F12 Berlinettában. Az F70 különlegessége, hogy két villanymotort zsúfolnak V12-es szívómotorja mellé, és a nyolcszáz lóerős benzines ezzel 120 lóerő segítséget kap, így lesz 920 lóerős a modell. A megoldással nem csak a fogyasztás, de a szén-dioxid-kibocsátás is jelentősen csökkent, a nulláról száz kilométer/órára való gyorsulást pedig 2,5 másodperc alattira ígérik az olaszok.

Az F70-et leghamarabb márciusban, a Genfi Autószalonon mutatja be a Ferrari. Ez várhatóan egybeesik a nagy rivális, a McLaren P1 debütálásával.