Új Renault Mégane, még az idén?

2013.04.30. 12:52

Ahogy a legtöbb gyártó, a Renault is előre próbál menekülni az európai autópiac válságából. Alighanem ez magyarázza, hogy már öt év után leváltják az aktuális Mégane sorozatot.

Egyelőre csak bizonytalan eredetű képeket láttunk az autóról, de úgy néz ki, hogy a Renault vezető tervezője, Laurens van den Acker itt is a Clióval bevezetett formavilágot hasznosítja újra egy számmal nagyobb méretben. Gömbölyded formák, hatalmas Renault jelvények, meredek övvonal – ezzel a típussal is sportos, fiatalos arculatot próbál majd építeni a Renault. Az előző Mégane generáció is hasonlóan erőteljesnek tűnt 2008-ban, de hamar beleszürkült a tömegbe, ami a francia márka autóinál eddig is visszatérő probléma volt.

Műszaki szempontból nem várható semmi meglepő, bár itt már teljesen átállnak a turbós benzinmotorok használatára. Ha igaz, a 0,9 literes, 90 lóerős háromgengeres, valamint az 1,2, 1,4 és 1,6 literes négyhengeresek veszik át a korábbi szívómotorok helyét. Ez utóbbiból izzadtságszag nélkül ki lehet hozni 200 lóerőt, ami már egy ekkora autónak is bőven elég. A dízel-választék várhatóan az 1,6 és 2 literes dCi motorok különféle változataira korlátozódik majd.

Ha valóban bemutatják az új Mégane-t az idei Frankfurti Autószalonon, ahogy tervezik, az azt jelenti, hogy akár már 2014 legelején elkezdhetik a piaci bevezetését, bár az összes változat bemutatása nyilván eltart további egy-másfél évig.