2013.05.29. 17:15

2010-ben döbbenten álltunk az újonnan bemutatott Gordini modelleket látva. Senki nem akarta elhinni, hogy a franciák egy speciális fényezési opcióra pazarolják a legendás tuning-guru nevét. Mostanra azonban ők is rádöbbentek, mit tettek – talán még nem késő.

A Renault vezetője, Carlos Tavares maga ismerte be, hogy a Gordini márka elpocsékolása hiba volt, de megígérte, hogy megpróbálják kiköszörülni a csorbát. „A hiba megesett, megmásítani már nem tudjuk. Mostantól azonban csak a Renaultsport modellek szélsőséges pálya- vagy raliverzióin alkalmazzuk majd a Gordini jelzést, minden más felhasználást megtiltottunk.” – mondta Tavares. Jó ezt hallani, így remélhetőleg nem lesz több olcsó kivitelű, go-fast csíkos Twingo ezen a néven.

Úgy néz ki, a Renault mindent bevet, hogy feltámassza sportos modelljeinek egykori jó hírét. Erre utal, hogy már nem elégszenek meg az F1-es szerepléssel: jön az Alpine sportkocsi, amelyet a Caterham segítségével fejlesztenek, és ezek szerint az RS modellekből is készülnek majd még szélsőségesebb változatok.