Egy kép a talányos Jaguar C-X17-ről

2013.09.03. 16:35

A Jaguar valami egészen újszerűvel készül a Frankfurti Autószalonra: itt mutatják meg elsőként, hogy milyennek képzelik a márka első hobbiterepjáróját.

Első hallásra logikátlannak tűnik, hogy a Jaguar SUV-t építsen, hisz a cégcsoportnak ott a Land Rover, egy márka, amely kizárólag különféle terepjárókat készít. Ám ezek a magas építésű modellek ma már sokkal inkább a személyautók kiváltására szolgálnak, és egy Jaguar stílusú luxus-szabadidőautó nyilván más vásárlókat vonz majd, mint a hasáb-forma Land Roverek. Márpedig az előzetesből az derül ki, hogy a Jaguar C-X17 nagyon más karakterű lesz, mint a testvérmárka autói. Lágyan hullámzó övvonal, erősen ívelt ablakkeretek és érdekes formájú lámpák jellemzik majd – csupa olyasmi, amit egy Land vagy Range Roveren hiába is keresnénk. Talán ennél még érdekesebbre is rajzolhatták volna, de a szinte vízszintes tetővonalat nézve az az érzésünk, a műszaki alapok azért a Land Rovertől jönnek – a méretek alapján leginkább a Range Rover Sportból vehették át az alumínium alapstruktúrát.

Nyilván nagyon sok részlet hiányzik még, de ennek így is kell lennie, hisz ez csak az előzetes. A világpremier szeptember 9-én lesz a Frankfurti Autószalonon – ott majd kiderül, pontosan milyen is lesz a terep-Jaguar.