Titokzatos új tulajdonos a Fiskernél

2013.11.23. 10:18

Alig több mint egy hónapja számoltunk be arról, hogy árverésen értékesítik a Fisker autógyárat. A márka vezetői az elmúlt években számtalan nehézséggel szembesültek, minden autójukon milliókat buktak, és már a gyártást is kénytelenek voltak leállítani. Az aukció úgy tűnik, sikeres volt, megvan az új tulajdonos – igaz, egyelőre igen keveset tudni róla.

A vevő a Hybrid Tech Holdings LLC volt, amely 25 millió dollárt fizetett a komoly adósságokat – összesen mintegy egymilliárd dollárnyit - felhalmozó Fiskerért. Egyelőre nem tudni, hogy ki áll a Hybrid Tech befektetőcsoport mögött, illetve hol van a vállalat központja – ezeket az információkat csak később hozzák nyilvánosságra.

Ezzel egyidejűleg az amerikai csődtörvény 11-es fejezete szerint csődvédelemre irányuló kérelmet is benyújtottak, mely arra ad lehetőséget, hogy a vállalat elállhasson a veszteséges szerződésektől és kölcsönügyletektől - így megkönnyítve a talpra állást -, és a hitelezők bevonásával megkezdhesse az újraszervezést.

A Hybrid Tech szóvivője, Caroline Langdale szerint alaposan kiértékelik majd a lehetőségeket. A jövőben akár újra is indíthatják a Karmák gyártását és forgalmazását, és akár az Atlantic névre keresztelt új modell is fontos szerepet kaphat. Igaz, mindenek előtt a pénzügyeket kell rendbe tenni.