Agyament a Jaguar bringaszállítója

2014.07.22. 16:04

A Jaguar látványos egyedi kísérőautót épített a Tour de France kerékpárversenyen részt vevő Sky csapatnak, amelyet csak egyetlen szakaszon használnak. Az F-Type R Coupé nyilvánvalóan elsősorban reklámcélokat szolgál, de el kell ismerni, stílusosan szállítja majd a bicikliket.

Nem mondhatnánk, hogy a bicikliversenyek kísérő járműveinek komoly teljesítményre lenne szükségük, hiszen általában annyi a feladatuk, hogy ott kullognak a csapat mögött, tartalék kerékpárokat és alkatrészeket szállítva. Ehhez képest a Jaguar egy 550 lóerős, kompresszoros V8-assal furikázza majd a Sky csapat bringáit, ami azért enyhe túlzásnak tűnik. Nehéz lett volna alkalmatlanabb és túlmotorizáltabb gépet találni, de mindenki érti, itt nem ez a lényeg.

A Jaguar a csapat támogatójaként amúgy XF kombikat ad kísérőautónak, de július 26-án, a 20. szakaszon, ahol egyesével indulnak a versenyzők, lecserélik az egyedi építésű F-Type R Coupéra, amely két biciklit éppen még a hátára tud venni, félig a hátsó szélvédő helyére ültetve. Ez lesz az egyetlen tervezett bevetése a Jaguar különleges autókat építő részlege által átalakított autónak, de ennek megadják a módját. Stílusosabb kerékpárszállítót nemigen láttunk még.

Ha esetleg valaki megkívánta volna, a Jaguar figyelmeztet, nem gyártanak belőle többet.