2015.02.17. 16:29

A képek láttán nagyon nem lepődhet meg senki: a Superb a Škoda egyen-külső egy újabb megtestesülése, ezúttal nagyobb méretben. Viszont annyi mindenképp mellette szól, hogy ezúttal meg sem próbálták elszúrni a formatervet.

Az első Škoda Superb még nem volt más, mint egy nyújtott VW Passat más orral, a most leköszönő generáció kissé ügyetlen arányaival egyértelműen megpróbálták megakadályozni, hogy a Passat közvetlen vetélytársa legyen. Ezúttal azonban nem érezni ilyen törekvést: a Superb is jó arányú, elegáns modell, és bár nem túl jellegzetes, egyértelműen más karakterű, mint műszakilag nagyon hasonló VW jelvényes testvérmodellje. Hátulról talán egy kicsit túl audis a hatás, profilból és oldalról is van benne egy kis Lexus- és BMW-beütés, de mindez még könnyedén a divat számlájára írható. Szintén jelentős eltérés, hogy a Superb, bár szedánnak látszik, valójában ötajtós, bár a korábbi dupla ajtómegoldást elvesztette – úgy látszik, az ügyes ötlet túl drágának bizonyult.

A Superb természetesen az MQB platformra épül, ahogy a cégcsoport legtöbb újabb modellje, és valószínű, hogy a motorválaszték is közel azonos lesz a Passatéval, bár a pontosabb részletekre még várnunk kell egy keveset.