Eladó a legelső Bugatti Veyron

2015.07.24. 07:06

A Bugattinál alig fél éve ünnepelték meg, hogy elkelt az utolsó Veyron is. A bemutatótól számítva tíz évre volt szükség ahhoz, hogy a méregdrága szupersportkocsi minden példányát eladják, közben pedig már a Chiron nevű utódon is keményen dolgoznak.

Azzal, hogy mind a 450 darab gazdára talált, az is biztossá vált, hogy innentől kezdve csak használtan lehet hozzájutni a legek autójának szánt Veyronhoz. Most éppen egy olyan autót kínálnak eladásra, amellyel talán semmilyen különkiadás vagy limitált széria nem versenyezhet: a legelső Bugatti Veyront.

Az árverést az RM Auctions szervezi, a liciteket az augusztusi Monterey Car Weeken fogadják majd. Előzetes becsléseik szerint a végső ár valahol 1,8 és 2,4 millió dollár között lehet, azaz 500 és 670 millió forint közötti összeget várnak érte. Az igazán stílusos az lenne, ha az utolsó Veyron szerencsés vásárlója kaparintaná meg magának a típus legelső darabját is.

Az 1001 lóerős, W16-os sportkocsi a maga 400 km/h fölötti végsebességével és brutális gyorsulásával nem kimondottan mindennapos használatra való. Ezt alátámasztja a kalapács alá kerülő példány futásteljesítménye is: órájában alig több mint ezerkétszáz kilométer van. Állapota alapján tehát bármely gyűjtő kollekciójába beférne.