Mindenhol jól mutat a Jaguar városi terepjárója

2015.07.30. 12:52

Egy kisebb galéria tesztképet publikált a Jaguar első SUV-járól, az F-Pace-ről. Van miért hergelni a prémium terepjárókra affiniált célközönséget: szeptemberben jön a hivatalos bemutató.

Közel két éve, hogy a Jaguar C-X17 néven kijött az F-Pace tanulmányával. A britek nem lepték meg a 2013-as Frankfurti Autószalon népét; ma már minden luxusautó-márka ebben a szegmensben látja a kitölteni való teret a kínálatban. Városi terepjáróval turbózta eladásait a Porsche, a Lexus, és a Jaguar mellett erre készül a Bentley, a Lotus, a Maserati, de még a Lamborghini is. A Jaguarnál már egy lépésre van az értékesítéstől, ezért most igyekeznek megyőzni mindenkit, hogy az övék teljes értékű dísz-terepjáró Dubajtól észak-Svédországig valami ilyesmiről szól most ez a kampány.

Ami a célközönséget illeti, technikai paraméterek nélkül is tiszta, hogy szándékosan nem merészkednek a testvérmárka, a Land Rover vadászterületére. Az F-Pace egy sportos SUV lesz, az XE-vel közös alumínium vázszerkezetnek köszönhetően lényegesen kisebb tömeggel, mint a fő rivális Porsche Macané. Várhatóan árban a kis Porschéhoz lövik majd, azaz valahol 18 és 25 millió forint között lesz, felszereltségtől függően. A hajtásról egyelőre annyi biztos, hogy négyhengeresek lesznek a belépőszinten, míg a csúcsváltozat valamiféle ikerturbós lesz.

A korábbi hírekkel ellentétben most azt mondják, nem kell januárig, Detroitig várni a bemutatóval és a Jaguar már szeptemberben, a tanulmány leleplezésének kétéves évfordulóján kihozza Frankfurtban.