Újra Formula-versenybe száll a Jaguar?

2015.12.12. 06:30

Amióta nem a Ford birodalom része a Jaguar és a Land Rover, nemigen merült fel, hogy komolyabb versenyprogramot indítsanak. Ám most úgy hallani, a Formula E versenysorozatban indítanának gyári csapatot.

A Formula E eddig ugyan csak két szezont ért meg, de meglehetősen szoros a verseny, és már több autógyártó elindította saját csapatát a sorozatban. Jelenleg a Renault, a Peugeot, az Audi és a Mahindra versenyez az autógyárak közül a Formula E-ben. A sorozatban egyelőre egyen-autókkal lehet részt venni, de a hajtásláncot maguk fejlesztik a csapatok. Ebben állítólag a Williams segíthet a Jaguarnak, amely korábban a hibrid hajtású C-X75 Jaguar szupersportkocsi-prototípus kifejlesztésében is komoly szerepet vállalt.

A Jaguar-Land Rover állítólag egy nagyobb terv részeként indulna a Formula E-ben. Tisztán elektromos utcai modell bemutatását tervezik, és ehhez jól jöhet néhány villanyautós futamgyőzelem. Ami akár össze is jöhet, hisz a verseny nagyon szoros: nem jellemző, hogy ugyanaz a pilóta két egymást követő futamon győzni tud.