Valami durva készül a Bentleynél

2017.01.04. 16:17

Január 6-ára ígérik a legextrémebb Bentleyt, amely valaha létezett. Egyelőre csak három részletfotót mutattak róla – ezek alapján sok karbonszálas elemre, és hatalmas alufelnikre biztosan számíthatunk.

Azt egyelőre csak találgathatjuk, hogy a három képet felvillantó filmecske miről szól. A legvalószínűbb, hogy a Continental GT egy új változata érkezik, a biturbó W12-es egy még durvább változatával. Az eddigi csúcs a GT Speed motorja, amely 635 lóerős és 820 Nm a maximális nyomatéka, de ennél nyilván többet is kihozhatnak a komplikált hatliteres blokkból. Az is lehet persze, hogy egyszerűen lekönnyítik és karbonba öltöztetik a csúcsmodellt - végül is a 2,2 tonna feletti tömegből lenne mit faragni, és egy alapos fogyókúrának talán a hatása is érezhetőbb lenne, mint néhány tíz plusz lóerőé.

Úgy hallani, a Bentley az idén egyébként is nagy váltásra készül: várhatóan elkezdik leváltani a Continental sorozatot, méghozzá új műszaki alapokon – nem csodálkoznánk azon sem, ha a legextrémebb Bentley címet a január 6-án bemutatkozó gép csak ideiglenesen birtokolná.